Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Auticentrum se představilo veřejnosti. Zájemci si vyzkoušeli i harmonizační lůžko

Chci ti něco říct... Tak se jmenovala páteční akce v českobudějovickém Auticentru, která by se dala jednoduše nazvat dnem otevřených dveří. Tato organizace, která sídlí v areálu ZŠ a ZUŠ Bezdrevská, se představila zájemcům z řad široké veřejnosti i odborníků.

Auticentrum je ojedinělé jihočeské zařízení. Své služby pracovníci poskytují dětem i dospělým, kteří trpí poruchou autistického spektra - osobám s nízkofunkčním, středněfunkčním, vysokofunkčním autismem a Aspergerovým syndromem. Služba je přístupná pravidelně po celý den od pondělí do pátku.

„Návštěvníci z řad odborníků i rodičů si mohli vyzkoušet jednotlivé aktivity, na které do Auticentra v rámci sociálně aktivizačních služeb docházejí děti s autismem, mohli si na vlastní kůži vyzkoušet blahodárné účinky harmonizačního lůžka a seznámili se se zásadami strukturovaného prostředí a učení,“ shrnula den otevřených dveří organizační pracovnice Ludmila Gebeltová.

Spolek je závislý na finanční podpoře zvenčí. I vy můžete pomoci. 26. až 29. listopadu se na výstavišti uskuteční adventní trhy, na kterých bude mít Auticentrum svůj stánek. Naleznete v něm drobné výrobky od dětí, které toto zařízení navštěvují.

Štítky auticentrum, autisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auticentrum se představilo veřejnosti. Zájemci si vyzkoušeli i harmonizační lůžko  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.