Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sbírka pro Patrika Kociána

Čas a peníze jsou často srovnávané hodnoty. Pokud do rovnice přidáme ještě délku života - je to sice velmi upřímné a nekompromisní - ale zároveň plně vystihující situaci Patrika Kociána z Českých Budějovic.

Devítiletý Patrik trpí Duchenneovou svalovou dystrofií. Jedná se o progresivní svalové onemocnění výrazně zkracující život, při kterém dochází k úbytku svalové hmoty, v poslední fázi se projevuje i ve svalech dýchacích a svalu srdečním. Onemocnění je zatím neléčitelné, i když výzkum léku probíhá již několik let velmi nadějně a účinná metoda léčby je slibována v poměrně krátkém horizontu, vzhledem ke stále větší progresi onemocnění se naděje na Patrikovo léčbu velmi snižují.

Získat více času se teď stalo naším cílem! The International Center for Cell Therapy and Cancer Immunotherapy (CTCI) v izraelském Tel Avivu je jedno z mála světových pracovišť, které dlouhodobě úspěšně realizuje experimentální terapii kmenovými buňkami. Tato terapie byla Patrikovi doporučena kvůli zpomalení progrese onemocnění. Právě tato terapie by mohla dát Patrikovi chybějící čas.

Terapie pro Patrika stojí 38 tisíc amerických dolarů a není hrazena zdravotní pojišťovnou. Polovina částky bude uhrazena rodinnými úspory. Víru a čas teď potřebujeme nejvíce. My věříme! Vás bychom chtěli velmi požádat o finanční příspěvek na sbírku pro Patrika, který pokud bude mít dostatek času a energie, určitě zvládne zbytek sám...

S upřímnými díky!

Patrik má zřízený podúčet u o.p.s. Život dětem: 83297339/0800, variabilní symbol pro Patrika je 3636.

Napsala Pavla Koubová

Štítky nemoc, České Budějovice, Tel Aviv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Fuk

Je smutné žít ve státě, který je ochoten přihlížet, jak děti pomalu umírají, protože nemá na jejich léčbu a zároveň řeší, kolik cizinců se u nás bude léčit, jeho armáda "plní mezinárodní závazky" kdes v cizině, doma má problémy zajistit tak složitý úkol, jako střežit okolí jednoho vybouchlého muničáku a obyvatelé se hromadně vyzývají, aby na to či ono skládali a přitom připustí aby okolo 200 miliard korun zisků, vyprodukovaného českými zaměstnanci v této zemi skončilo v zahraničí. Opět jsme manipulováni, abychom se přesto nějak zapojili. Když jsme dříve bývali vyzýváni, abychom chodili na brigády, většinou se jednalo o školy, hřiště, koupaliště, kulturní domy, chodníky, samoobsluhy nebo alespoň úklid návsi. Pokud si neuděláme jasno a pořádek doma, budeme dál manipulováni, abychom svými příspěvky sanovali čísi neschopnost nebo nenasytnost. Ono 38 tisíc dolarů není zas tak moc pro náš rozpočet, ale zaplatit je by znamenalo něčí menší zisky....

Středa, 1. července 2015, 09:42Odpovědět

Sbírka pro Patrika Kociána  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.