Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Písku se opět chystá Pochod Za zdravé chlapy. Jeho symbolem jsou trenky

Pískem znovu projde Pochod Za zdravé chlapy. Má upozornit na nebezpečí onemocnění prostaty a důležitost prevence. Podle statistik se v posledních 15 letech výskyt těchto onemocnění v Česku téměř ztrojnásobil. Kromě samotného pochodu je připraven také doprovodný program.

Pochod je v tomto roce naplánován na středu 18. září. Odstartuje v 16 hodin od vstupní brány písecké nemocnice. Trasa pochodu povede tradičně přes Bakaláře, kolem kostela a dále na Florián. V tomto místě bude první informační roll-up s vystoupením lékařů urologického oddělení písecké nemocnice na téma onemocnění ledvin a močových cest.

Poté se půjde směrem k poště a dále do Palackého sadů k restauraci U Reinerů, kde bude druhé zastavení a přednáška na téma onemocnění prostaty. Poté pochod zamíří zpět na Velké náměstí a z něj ke Kamennému mostu. Tam je připraveno třetí zastavení s prezentací onemocnění mužských reprodukčních orgánů. Po celou cestu budou účastníci akce kolemjdoucím rozdávat informační letáky, na zastaveních jsou k dispozici i urologické nástroje a přístroje ke zhlédnutí a zkusmé manipulaci. Za mostem se pochod vydá podél řeky k cíli - do areálu na Ostrově. Tam bude kolem 19. hodiny následovat oficiální zakončení a posezení. Večer zpříjemní i hudební produkce.

„Symbolem akce jsou trenky. Všem účastníkům budeme před samotným startem u písecké nemocnice od půl čtvrté rozdávat tyrkysová trika a také poukaz v hodnotě 90 korun pro konzumaci v závěru happeningové akce na Ostrově,“ řekl ředitel Nemocnice Písek Jiří Holan.

Cílem pochodu je, podobně jako v případě růžového Avon pochodu u žen, upozornit na nebezpečí onemocnění prostaty a důležitost prevence. Rakovinou prostaty trpí stále více mužů. V posledních 15 letech se výskyt tohoto onemocnění v České republice téměř ztrojnásobil. Počet nově vzniklých onemocnění rakoviny prostaty je v jižních Čechách 58 na 100 tisíc obyvatel. Jedná se o nejčastější nádorové onemocnění mužů vůbec.

Autoři | Foto Nemocnice Písek

Štítky Písek, nemoc, prostata, Česko, nemocnice, Avon, Nemocnice Písek, Velké náměstí, Kamenný most

V Písku se opět chystá Pochod Za zdravé chlapy. Jeho symbolem jsou trenky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.