Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Medika roku vyhrál tým 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy

V Nemocnici České Budějovice se 12. až 14. dubna 2019 konal již pátý ročník prestižní soutěže Medik roku, která je určena studentům 4. až 6. ročníků lékařských fakult z České republiky. Vítězem se stal tým číslo 15, který vedla kapitánka Mária Stratilová.

Na druhém místě skončil tým 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze pod vedením kapitánky Adély Samešové a na třetím místě tým Marcely Laštovkové z lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni. „Předvedli dokonalou souhru a zároveň prokázali, že jsou skutečně šikovní a do svého oboru maximálně zapálení. Musím velmi rád pochválit všechny týmy, do úkolů se pouštěly s vervou a maximálním nasazením. Stanovišť bylo 14 a nechyběl mezi nimi porod či robotická operace,“ říká autor projektu Michal Čarvaš, člen představenstva skupiny Jihočeské nemocnice.

Soutěž se konala v sobotu 13. dubna, ale medici do Českých Budějovic dorazili už o den dříve, kdy se mimo jiné uskutečnil seznamovací večer. Organizátoři pro ně také nachystali relaxační program na neděli, který se uskuteční v Hluboké nad Vltavou.

„Chtěl bych poděkovat celému týmu naší nemocnice, který tuto akci připravil, včetně lékařů, kteří si pro soutěžící připravili zajímavé disciplíny. Bylo vidět, že je to baví a že se všichni stali jedním týmem a soutěž i práci si užívali,“ říká Michal Šnorek, předseda představenstva Nemocnice České Budějovice.

Vyhlášení výsledků proběhlo v sobotu 13. dubna za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské. Akci moderoval herec Pavel Kříž.

„Jedním z našich cílů je také propagace jihočeských nemocnic. Chceme medikům ukázat, na jak špičkové úrovni zde pracujeme, a že skutečně patříme k nejlepším v republice. Myslím, že se to opět podařilo, pevně doufám, že někteří ze soutěžících u nás budou brzy působit,“ říká hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Soutěž Medik roku organizují Jihočeské nemocnice ve spolupráci s Jihočeským krajem. Příští ročník bude hostit Nemocnice Písek.

Tisková zpráva

Štítky Medik roku, soutěž, nemocnice, 2. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, České Budějovice, Česko, Univerzita Karlova, 3. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, Jihočeský kraj, Ivana Stráská, Jihočeské nemocnice, a.s.

Medika roku vyhrál tým 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.