Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Jihočeském kraji zemřel na následky chřipky další muž

V Jihočeském kraji zemřel tento týden na následky chřipky starší muž. Jde o desátou letošní oběť chřipkové epidemie v regionu. Počet pacientů s chřipkovými onemocněními v Jihočeském kraji v posledním týdnu nepatrně klesnul. Momentálně připadá 1522 případů na 100 tisíc obyvatel. V regionu tak už měsíc trvá chřipková epidemie.

„V tomto týdnu jsme zaznamenali čtyři klinicky závažné případy chřipky u pacientů hospitalizovaných v nemocnicích na anesteziologicko-resuscitačním oddělní nebo na jednotce intenzivní péče," uvedla Gabriela Žampachová z českobudějovické hygienické stanice. Všichni tito pacienti podle ní trpí rizikovými faktory jako obezita, obstrukční plicní onemocnění v důsledku kouření nebo ischemická choroba srdeční. „Klinicky závažný případ chřipkou s úmrtím byl komplikován akutním respiračním selháním," uvedla.

Nejvyšší nemocnost evidují hygienici na Českobudějovicku, kde připadá 1661 pacientů na 100 tisíc obyvatel. Nejzasaženější skupinou v kraji zůstávají děti do pěti let. V tomto věku jich marodí s chřipkovými onemocněními 4519 ze 100 tisíc.

Kvůli chřipkovým onemocněním nesmí návštěvy do nemocnic v Českých Budějovicích a Jindřichově Hradci. Stejné nařízení platilo i v táborské nemocnici, ale ode dneška už tam lidé smí navštěvovat pacienty.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Jihočeský kraj, pacient, nemoc, Krajská hygienická stanice, Nemocnice České Budějovice, okres České Budějovice, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji zemřel na následky chřipky další muž  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.