Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Jihočeském kraji zemřeli po chřipce další tři lidé

V Jihočeském kraji v tomto týdnu zemřeli na následky chřipky tři lidé. Chřipková epidemie si tak v regionu letos vyžádala už devět obětí. Počet pacientů s chřipkovými onemocněními v Jihočeském kraji za poslední týden nepatrně vzrostl. Nyní připadá 1550 nemocných na 100.000 lidí, což je o 1,2 procenta více než před týdnem. V kraji tak pokračuje chřipková epidemie.

"Zaznamenali jsme v tomto týdnu šest klinicky závažných případů chřipky u pacientů hospitalizovaných v nemocnicích na anesteziologicko-resuscitačním oddělní nebo na jednotce intenzivní péče. U všech postižených osob byly rizikové faktory jako chronické postižení plic, srdce, diabetes mellitus, obezita, či onemocnění ledvin. Klinicky závažné případy s chřipkou s úmrtím byly komplikovány pneumonií, případně respirační nedostatečností," řekla Gabriela Žampachová z českobudějovické hygienické stanice.

Nejvyšší poměr nemocných připadá na Strakonicko, Táborsko, Českobudějovicko a Prachaticko. Nejvýraznější pokles zaznamenali za poslední týden na Českokrumlovsku.

 

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Jihočeský kraj, nemoc, Krajská hygienická stanice, okres Strakonice, okres Tábor, okres České Budějovice, okres Prachatice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji zemřeli po chřipce další tři lidé  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.