Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Strakonicku stoupla nemocnost o třicet procent, hlášena jsou tři další úmrtí

Nemocnost v Jihočeském kraji opět o něco stoupla. Zatímco minulý týden to vypadalo, že je chřipková „sezona“ za námi, tento týden je opět menší nárůst. To ale neplatí o Strakonicku, kde je nárůst pacientů velký.

Na Strakonicku se zvýšila oproti předchozímu týdnu o plných třicet procent. Nemocniční zařízení hlásí další případ úmrtí pacienta v souvislosti s chřipkou. Trvá zákaz návštěv do některých zdravotnických a dalších podobných zařízení. 

„V tomto týdnu jsme zaznamenali tři závažné případy chřipky. Všechny byly hlášeny z Tábora. Jedna paní ve věku 47 let zemřela," uvedla Gabriela Žampachová z českobudějovické hygienické stanice.

„V souvislosti s chřipkou máme od zdravotnických zařízení hlášeny tři klinicky závažné průběhy chřipky pacientů na Táborsku, v jednom případě šlo bohužel o úmrtí. Celkově hodnotíme epidemiologickou situaci v kraji jako pokračování chřipkové epidemie,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Květoslava Kotrbová.

Zákaz návštěv stále trvá v českobudějovické, jiindřichohradecké a táborské nemocnici v Diakonii ČCE – středisko Blanka v Písku, od 9. 2. je pro návštěvy uzavřen Senior dům Soběslav a od 13. 2. Nemocnice Volyně. 

Foto pixabay.com

Štítky nemocnost, jižní Čechy, nemocnice, chřipka, okres Strakonice, pacient, Jihočeský kraj, návštěva, Krajská hygienická stanice, Tábor, Diakonie Českobratrské církve evangelické, okres Tábor

Na Strakonicku stoupla nemocnost o třicet procent, hlášena jsou tři další úmrtí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.