Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Chřipka je na ústupu, vyžádala si ale několik životů

Celková nemocnost ve srovnání s minulým týdnem klesla na 1509 případů na sto tisíc obyvatel. Nemocniční zařízení ale hlásí pět případů úmrtí osob v souvislosti s chřipkou.

„Kraj jako celek nezasáhla naplno chřipková epidemie, kdy za práh epidemie považujeme 1500 případů na sto tisíc obyvatel regionu, ale naopak pokles počtu onemocnění, který je dán i jarními prázdninami v některých okresech. Nemocnost stoupala prakticky pouze v západních okresech kraje – na Strakonicku a Písecku. V souvislosti s chřipkou ale bohužel máme od zdravotnických zařízení hlášeno pět případů úmrtí osob ve věkové kategorii nad šedesát let,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Květoslava Kotrbová.

Nejvíce nemocných je stále na Prachaticku a Táborsku. V okrese České Budějovice výskyt výrazně poklesl díky jarním prázdninám. U ambulantních i hospitalizovaných pacientů je podobně jako v předchozích týdnech prokazována chřipka typu A.

Foto pixabay.com

Štítky neoc, chřipka, epidemie, úmrtí, jižní Čechy, nemocnice, jarní prázdniny, Krajská hygienická stanice, okres Písek, okres Strakonice, Jihočeský kraj, České Budějovice, okres Prachatice, okres Tábor

Chřipka je na ústupu, vyžádala si ale několik životů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.