Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Funkční trénink je správná cesta ke komplexnosti, vysvětluje trenér Lukáš Pomije

PR článek

Vlivem dnešní doby, kdy většina lidí vysedává u počítačů, v autě, nebo obojí dohromady, dochází ke zdravotním problémům vycházejících z oslabení, přetížení nebo zkrácených svalových skupin. Dlouhodobě nám pak toto jednostranné přetěžování vytváří svalové dysbalance, které vedou ke zdravotním komplikacím. Řešením může být funkční trénink.

„Teprve s komplikacemi si většina lidí uvědomí, že by se asi měla více hýbat. Začnou chodit na golf, tenis nebo i do posilovny a zvedat těžké váhy v domnění, že dělají něco pro své tělo. Jenže v tu chvíli začnou přicházet další problémy, tentokrát se zády, koleny, rameny,“ vysvětluje osobní trenér Lukáš Pomije, který působí v budějckém Sportcentru Delfín. 

Vše chce svůj čas a posloupnost. „Nejprve je potřeba tělo připravit na danou sportovní zátěž. Naše tělo je totiž závislé na fungování jednotlivých jeho segmentů, ale přitom musí pracovat jako celek, není tedy dobré přetěžovat pouze některé části,“ pokračuje.

Jednou z metod, jak tělo připravit, je funkční trénink. Co to vlastně funkční trénink je? „Jde o cvičení, při kterém se učíte ovládat svoje tělo ve všech polohách a rovinách. Toto cvičení vychází z našich každodenních pohybů a vychází ze základů fyzioterapie, kdy terapeuti vytvořili soustavy cviků, které napodobovali naši činnost v domácnosti, v zaměstnání nebo při našich koníčcích. Základem je využití našeho vlastního těla místo zátěže,“ říká Pomije. K tréninku podle něj mohou lidé využít i další pomůcky jsou kettlebelly, TRX, BOSU, expandery, balanční plochy, bagy a jiné.

Termín Funkční trénink se podle něj stal bohužel určitou frází, kterou nabízí prakticky každé fitness nebo gym. „Je to ostatně jako se vším, co je trendy, stačí si zkusit zadat spojení „funkční trénink“ do Googlu a budete koukat, kolik výsledků a zaručených tipů na tento trénink naleznete. Prostě všude se trénuje „funkčně“, ale z osobní více než desetileté zkušenosti osobního trenéra a fyzioterapeuta, vám mohu říci, že tomu bohužel tak není,“ upozorňuje.

Ve Sportcentru Delfín si můžete takovou funkční zónu vyzkoušet. Tým osobních trenérů a fyzioterapeutů je připravený udělat klientům kompletní vstupní diagnostiku a vytvořit tréninkový plán na míru. „Naše sálové lekce v Delfínu, které jsou vedené instruktorem, se týkají právě funkčnosti těla. Ať už je to Kinesis, TRX, Flowin, kruhový, funkční nebo fyzio trénink, TRX & kettlebells, tak jsou tyto lekce vedeny vždy pouze v malých skupinách tak, aby instruktor zajistil maximální kontrolu a kvalitu provedení daných cviků,“ vysvětluje trenér.

Sportcentrum Delfín klade velký důraz na kvalitu, a to jak prostředí, vybavení, tak především trenérů. O tom, co doopravdy znamená funkční trénink se můžete přijít do fitness centra přesvědčit. První návštěva Delfína je totiž zdarma.

Štítky funkční trénink, fitness, cvičení, Sportcentrum Delfín, trénink, trenér, fyzioterapie, Google

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Funkční trénink je správná cesta ke komplexnosti, vysvětluje trenér Lukáš Pomije  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.