Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podle průzkumu třetina Čechů kouří a tři čtvrtiny pijí alkohol. Víc jak polovina ale pravidelně sportuje

Třetina Čechů kouří, v průměru přes 53 cigaret týdně, 28 elektronických cigaret nebo 58 zahřívaných cigaret. Na 77 procent lidí pije alespoň jednou týdně alkohol, a to průměrně téměř sedm piv týdně, 4,4 skleničky vína či pět malých sklenek tvrdého alkoholu. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos pro společnost CreativeDock.

Z průzkumu dále vyplynulo, že 58 procent lidí pravidelně sportuje, zbylých 42 procent nepravidelně. Pravidelně sportující se nejčastěji věnují cyklistice (25 procent), plavání (22 procent), běhu (14 procent), fitness (12 procent), zimním sportům (deset procent), inline bruslení (osm procent) a józe (šest procent).

Na 61 procent dotázaných uvedlo, že jsou nemocní maximálně jeden týden v roce, 39 procent déle. Dvě třetiny nemocných se léčí klasicky, 22 procent bylinkami a 11 procent česnekem, slivovicí, homeopatiky či jinak. Průzkum uskutečnila agentura Ipsos mezi tisícovkou respondentů. 

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky průzkum, veřejnost, alkohol, cigarety, sport, Ipsos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podle průzkumu třetina Čechů kouří a tři čtvrtiny pijí alkohol. Víc jak polovina ale pravidelně sportuje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.