Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jindřichohradecká nemocnice otvírá nové pracoviště magnetické rezonance

Po dvou letech intenzivních příprav se jindřichohradecká nemocnice může pochlubit novým pracovištěm magnetické rezonance. Do provozu bude uvedeno na začátku letních prázdnin. Nový přístroj vyšel na více než 27 milionů korun.

Slavnostní otevření nového pracoviště, které se nachází v suterénu pavilonu C, v blízkosti gastroenterologických ambulancí, proběhne v úterý 19. června. Podle vedoucího lékaře magnetické rezonance Tomáše Jindry se jedná o diagnostickou metodu, která na Jindřichohradecku chyběla.

„Vyšetření se provádí v prostředí silného magnetického pole, v našem případě o velikosti magnetické indukce 1,5 Tesla. Je vhodné zejména pro vyšetření nervové soustavy - mozku, míchy a míšních nervů, páteře a meziobratlových plotének, kloubů, měkkých tkání a dalších oblastí těla. Hlavními výhodami jsou absence rentgenového záření a vysoké tkáňové rozlišení. Je třeba však počítat, ve srovnání s CT, s delší dobou vyšetření, která se pohybuje nejčastěji v rozmezí 20 až 45 minut, a dále hlučností přístroje,“ uvádí Tomáš Jindra. 

V průběhu prázdnin a dovolených se uskuteční testovací provoz a vyšetření především hospitalizovaných a akutních pacientů. Od září už by měl fungovat standardní režim s možností telefonického objednání. „Od nového přístroje si slibujeme zkrácení termínu vyšetření. Po nemocnicích v Českých Budějovicích, Písku a Táboře se nemocnice v Jindřichově Hradci stane čtvrtou jihočeskou nemocnicí s přístrojem magnetické rezonance. Kromě rychlejšího stanovení diagnózy nám metoda umožní její zpřesnění a rozšíření spektra vyšetřovacích metod,“ dodává Jindra.

Zřízení nového pracoviště je součástí projektu Modernizace Nemocnice Jindřichův Hradec v rámci kterého je v tomto roce investováno z evropských fondů do technologického vybavení nemocnice téměř sto milionů korun. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, magnetická rezonance, vyšetření, novinka, Jindřichův Hradec, Tesla Motors, Nemocnice Jindřichův Hradec, okres Jindřichův Hradec, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká nemocnice otvírá nové pracoviště magnetické rezonance  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.