Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech opět poklesl počet pacientů s chřipkovým onemocněním

V Jihočeském kraji opět poklesl počet pacientů s akutním respiračním onemocněním. Momentálně připadá 1361 případů na sto tisíc obyvatel, což je o 7,3 procenta méně než před týdnem. Nemocnost poklesla ve všech okresech s výjimkou Českobudějovicka.

„Co se týče jednotlivých věkových kategorií, nejvyšší hodnoty evidujeme tradičně u předškolních dětí, kde nemocnost v kraji dosáhla v uplynulém týdnu 3366 případů na sto tisíc obyvatel," uvedla ředitelka jihočeské krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová. Kvůli komplikacím způsobených chřipkou letos zemřelo na jihu Čech sedmnáct lidí. Hygienici evidují 47 závažných průběhů tohoto onemocnění.

Pokud v příštím, třináctém kalendářním, týdnu nedojde k významnému vzrůstu nemocnosti, bude možné považovat chřipkovou epidemii v Jihočeském kraji za ukončenou. „Výskyt nemocnosti nyní hodnotíme jako zvýšený, ale již nikoliv jako epidemický,“ dodala Kotrbová.

Kvůli epidemii byla v minulých týdnech pro návštěvy uzavřena řada nemocnic nebo domovů pro seniory. Nařízení však už přestalo téměř všude platit. Momentálně návštěvy stále nesmí do nemocnic v Jindřichově Hradci, Dačicích, Prachaticích a ve Strakonicích.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky společnost, zdraví, nemocnost, chřipka, epidemie, Jihočeský kraj, nemoc, Česko, Kvetoslava Kotrbová, okres České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Nemocnice Jindřichův Hradec, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech opět poklesl počet pacientů s chřipkovým onemocněním  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.