Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nemocnice a domovy pro seniory postupně ruší zákaz návštěv

O tom, že chřipková epidemie je na ústupu svědčí i to, že jihočeské nemocnice a domovy pro seniory opět povolují návštěvy. V táborské nemocnici jsou obnoveny od úterý 13. března. Nyní se přidají českobudějovická a českokrumlovská nemocnice a domov pro seniory Hvízdal.

Nemocnice České Budějovice ruší zákaz návštěv od soboty 17. března. Nemocnice přesto apeluje na rodinné příslušníky pacientů, aby je v případě nemoci nenavštěvovali. Mohli by ohrozit jejich zdravotní stav. „Epidemie sice skončila, ale stále ještě hrozí riziko onemocnění chřipkou,“ upozorňuje mluvčí Nemocnice České Budějovice Iva Nováková.

Domov pro seniory Hvízdal v Českých Budějovicích ruší zákaz, který byl vyhlášen z důvodu výskytu respiračních onemocnění, také od soboty 17. března.

Od pondělí 19. března budou moci návštěvy i do nemocnice Český Krumlov.

V nemocnicích Dačice, Jindřichův Hradec, Prachatice a Strakonice zákaz stále platí. Strakonická nemocnice návštevy nebude přijímat ještě minimálně týden. V písecké nemocnici zákaz návštěv vyhlášen nebyl.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, zákaz návštěv, chřipková epidemie, domov pro seniory, návštěva, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Nemocnice Dačice, a.s., České Budějovice, Jindřichův Hradec, Prachatice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice  a domovy pro seniory postupně ruší zákaz návštěv  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.