Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Porodnice v Českém Krumlově bude mít jen nadstandardní pokoje

Českokrumlovská porodnice bude nabízet lůžka pouze v pokojích s nadstandardním režimem. Jejich uživatelky za ně nebudou platit. Takzvané nadstandardní pokoje budou v nové porodnici, jejíž stavba letos skončí.

„Každý pokoj v nové porodnici bude vypadat jinak, ale všechny bude spojovat nadstandardní režim. Rodičky si budou moci předem vybrat, který pokoj se jim bude líbit nejvíce,“ uvedl ředitel nemocnice Jindřich Florián. Pokoj kromě ženy bude moci vždy využívat i její partner. Takový model má podle ředitele více simulovat domácí prostředí, což podle něj rodičky jistě přivítají.

Českokrumlovská porodnice patří dlouhodobě k vyhledávaným pracovištím svého druhu. Loni její služby využilo 602 žen, z nichž některé ani nepocházely z Jihočeského kraje. Každoročně v českokrumlovské porodnici přijde na svět šest stovek dětí.

Stavba multifunkčního pavilonu, v němž bude nové gynekologicko-porodnické a dětské oddělení, začala loni v březnu. Náklady na projekt činí přibližně 150 milionů korun. Původně měla stavba skončit letos na konci června, podle Floriána se ale termín dokončení musel posunout. „Kvůli problémům se zakládáním stavby jsme jej stanovili na 1. listopadu. Ale věříme, že zhotovitel vše zvládne mnohem dříve,“ řekl Florián.

Autoři

Štítky porodnice, nadstandardní pokoje, nemocnice Český Krumlov, Český Krumlov, Jindřich Florián, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodnice v Českém Krumlově bude mít jen nadstandardní pokoje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.