Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Popíjející muž skončil na záchytce. Nadýchal téměř pět promile

Ve čtvrtek večer se u obchodního domu bavila dvojice mužů tak, že jeden z nich nebyl schopný komunikace ani chůze. Zajistili ho strážníci městské policie.

Po oznámění našli strážníci městské policie dvojici nedaleko Družby na Pražské třídě. Muž slovenské národnosti, který byl evidentně v horším stavu, se na základě porušování vyhlášky o pití alkoholy na veřejnosti podrobil dechové zkoušce.

Již v půl šesté odpoledne nadýchal 4,76 promile a byl převezen na záchytnou stanici. „Skončil v péči zdravotníků na protialkoholní záchytné stanici, protože byl ve vážně ohrožujícím stavu zdraví. Sotva se držel na nohou a nebyl schopen srozumitelně komunikovat,“ řekla mluvčí městské policie Věra Školková.

Postih za přestupek proti pořádku v místní samosprávě devětatřicetiletého Slováka nemine. Ve správním řízení ho může stát porušení obecně závazné vyhlášky města až 100 000 korun,“ dodala Školková.

Štítky alkohol, promile, záchytka, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popíjející muž skončil na záchytce. Nadýchal téměř pět promile  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.