Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ve Filipově Huti se konal druhý ročník odborné konference Ošetřovatelství napříč odbornostmi

Nemocnice Prachatice uspořádala odbornou konferenci pro nelékařské zdravotnické pracovníky s názvem Ošetřovatelství napříč odbornostmi. Setkání se opět uskutečnilo ve Filipově Huti na Šumavě.

„Konference je určena nejen pro vrcholový management zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče, ale i pro pracovníky ve vedoucích pozicích na lůžkových odděleních, pracovištích provozu a ostatních úsecích,“ uvádí manažerka kvality Nemocnice Prachatice Dana Podholová.

Na přednáškách jsou prezentovány nové metody, myšlenky a postupy v ošetřovatelské péči. Vesměs všechna sdělení podrobně seznamují posluchače s otázkami hygieny, dezinfekce ve zdravotnických zařízeních, používání a typy pracovních oděvů, zdravé výživy a pomůcek kompenzačních i rehabilitačních pro domácí ošetřování.

„Péče o pacienta není jen doménou ošetřovatelského personálu, ale v komplexnosti péče je zainteresován i provozní a technický odbor, úklidová střediska a služby jiných komplementů,“ zdůrazňuje Podholová. „Důležitým krokem pro zvýšení komfortu péče nejen pro nemocné, ale i pro ošetřující personál, je výběr správných a účelných pomůcek, včetně osobních, pracovních oděvů. Po celou dobu konference je součástí programu i výstava tohoto sortimentu.“

Velikým přínosem byly dvě přednášky. První s názvem Novinka z hygienické legislativy přednesla Ivana Krabatschová z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje. Podrobně se zabývala novelou očkovacího kalendáře, zakotvenou v legislativě, a seznámila posluchače s rozdíly oproti verzi předchozí. Nový očkovací kalendář bude platný od 1. ledna 2018.

Druhou přednášku si připravila Iva Šípová, ústavní epidemiolog z českobudějovické nemocnice. Seznámila posluchače s problematikou zdravotníků přicházejících ze zahraničí v otázce nebezpečí infekčního rizika. Toto sdělení bylo velice důležité pro manažery na vedoucích pozicích ve zdravotnických zařízeních, ústavech sociální péče a ostatních institucích.

„Doufáme, že konference bude jako každý rok přínosem pro další práci zdravotníků, ulehčí jim orientaci v dané problematice a vnese více nadšení pro další kroky v rozvoji ošetřovatelské péče,“ dodává hlavní sestra Nemocnice Prachatice Helena Prokešová.

Tisková zpráva

Štítky Ošetřovatelství napříč odbornostmi, konference, Filipova Huť, nemocnice, Prachatice, Nemocnice Prachatice, zdravotnický pracovník, přednáška, Šumava, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Filipově Huti se konal druhý ročník odborné konference Ošetřovatelství napříč odbornostmi  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.