Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Studentské krvebraní také letos láká mladé dárce

Studentské krvebraní je název úspěšného náboru mladých dárců krve. A v pondělí začíná už pátý ročník. Skončí po volbě krále Majálesu, v pátek 26. května. Cílem projektu je přimět mladé lidi darovat krev, zejména ty, kteří jdou poprvé. 

Na projektu Český červený kříž spolupracuje s Nemocnicí České Budějovice, JIhočeským krajem a především pak s organizačním týmem budějovického Majálesu. Studenstké krvebraní má zvednout mezi mladými lidmi povědomí o možnosti darovat krev a rozšířit registr prvodárců ve věkové skupině 18 až 25 let. Právě mladá krev je tím, co nemocnice potřebuje a zároveň tím, o co nemá festival Budějovický Majáles nouzi.

„Loni díky této akci přibylo do registru dárců krve Transfúzního oddělení českobudějovické nemocnice 210 prvodárců krve z řad studentů. Za celé čtyři roky trvání Krvebraní je jich už úctyhodných 993. Což je parádní číslo.Všichni jsme za to velice rádi," uvedla ředitelka Úřadu Oblastního spolku Českého červeného kříže Hana Vacovská

Připojit se může každý.Projekt bude provázet kampaň ve všech budějckých středních a vysokých školách, na internetu, v kavárnách i v ulicích města. Stejně tak budou organizovány i další hromadné odběry mezi studenty a spřátelenými organizacemi.  

Noví dárci krve od února do května mohou po svém prvním odběru vyplnit slosovatelnou anketu, aby z nich mohli být při volbě krále Majálesu vylosováni výherci hodnotných cen. I tak organizátoři motivují dárce krve.

Štítky dárce krve, projekt, Nemocnice České Budějovice, České Budějovice, Jihočeský kraj, Český červený kříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studentské krvebraní také letos láká mladé dárce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.