Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Táborská nemocnice zakázala kvůli chřipce návštěvy pacientů

Táborská nemocnice zakázala v souvislosti s vyšším výskytem respiračních onemocnění a chřipek od dnešního dne návštěvy pacientů. Nařízení platí do odvolání. Stejný zákaz platí od neděle i v českobudějovické nemocnici. Nelze vyloučit, že v následujících dnech podobná opatření zavedou i jiná zdravotnická zařízení v kraji.

„Můžeme předpokládat, že vyšší výskyt chřipky se rozšíří i do dalších okresů. Vše se ukáže v nejbližších dnech, kdy se děti po prázdninách začnou vracet do škol a lidé po dovolených do zaměstnání. V těchto prostředích se pak výskyt chřipky může zvyšovat,“ uvedla mluvčí společnosti Jihočeské nemocnice Iva Nováková.

Hygienici ke konci minulého týdne evidovali v regionu 1209 případů akutních respiračních onemocnění na 100 tisíc obyvatel. Představovalo to týdenní nárůst o sedm procent. Nejpostiženější skupinou je kategorie dětí do pěti let, v níž připadá 3745 případů na 100 tisíc obyvatel.

Zdroj ČTK

Štítky chřipka, Nemocnice České Budějovice, Jihočeské nemocnice, a.s., nemocnice, pacient

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská nemocnice zakázala kvůli chřipce návštěvy pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.