Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prvním miminkem roku 2017 je v jižních Čechách Vojtěch z Českých Budějovic

Symbolickou štafetu mezi prvními novoročními miminky v Jihočeském kraji přebírá v roce 2017 Nemocnice České Budějovice. Ve 3:16 zde přišel na svět Vojtěch Liška.

„Vše proběhlo bez větších komplikací a jak chlapeček, tak maminka jsou v naprostém pořádku,“ říká manažerka spokojenosti českobudějovické nemocnice Iva Nováková. Malý Vojtěch vážil po narození 3320 gramů. Maminkou je Lenka Havlíčková z Českých Budějovic. Jako poděkování získala od nemocnice nadstandardní pokoj.

V brzké době bude mamince gratulovat hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. „Přeji si, aby byli maminka i chlapeček hlavně zdraví a šťastní. Až to situace umožní, chtěl bych maminku i s malým Vojtěchem navštívit a přivézt jim drobný dárek od Jihočeského kraje,“ uvádí Zimola. Tradičně bude přát i primátor Českých Budějovic Jiří Svoboda.

Právě porodnice Nemocnice České Budějovice byla na jihu Čech první, kde se v roce 2017 narodilo dítě. Sedmnáct minut po osmé hodině uvítali na svět v českokrumlovské nemocnici malou Zuzanku (2810 gramů). V jedenáct hodin dopoledne ji doplnila jindřichohradecká nemocnice. Hodinu a čtrnáct minut po poledni se přidala písecká porodnice, kde přišel na svět malý Matyáš (4350 gramů), ve 14:08 se narodil malý Šimon (3080 gramů) v Táboře a tři minuty před třetí hodinou odpoledne se zase ve Strakonicích narodil malý Honza (4280 gramů). Na své první miminko tak zatím čekají v Prachaticích.

V roce 2016 se v největší krajské nemocnici uskutečnilo 2534 porodů, což je rekordní počet. Pro srovnání – v roce 2015 jich bylo pouze 2384.

Tisková zpráva

Štítky Jihočeský kraj, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, nemocnice, Jiří Zimola, Jiří Svoboda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvním miminkem roku 2017 je v jižních Čechách Vojtěch z Českých Budějovic  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.