Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejlepší sestřičky studují na Jihočeské univerzitě

Nejlepší budoucí zdravotní sestry studují na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Ukázaly to výsledky soutěže s názvem Jihočeská sestřička 2016, která se konala během uplynulého víkendu v českokrumlovské nemocnici. Své odborné vědomosti, zručnost a fyzické dovednosti tu změřilo šedesát budoucích zdravotních sester ze škol v Jihočeském kraji.

Studentky středních zdravotních škol, vyšších odborných škol i vysoké školy se utkaly ve dvanácti disciplínách. Musely například provést bandáž nohy figuranta, upravit lůžko pacienta, odebrat krev, naměřit EKG, převázat ránu, resuscitovat figuranta nebo zavést kanylu. Dále změřily své síly ve slalomu, ale také odpovídaly na otázky spojené s teoretickými znalostmi. 

„Na prvním místě se umístil a titul Jihočeská sestřička 2016 získal tým Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích ve složení Karolina Švečová, Michaela Tušlová, Anna Vodičková a Iveta Příplatová. Na 2. místě skončil tým Střední zdravotnické školy Jindřichův Hradec, který byl zároveň nejúspěšnějším týmem středních škol, ve složení Žaneta Dědičová, Štěpán Kubů, Alena Lojdová, Kateřina Vránová. Třetí místo patří týmu Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Českých Budějovicích, za který soutěžily Tereza Šebestová, Jiřina Halámková, Ellen Adamcová a Kateřina Horková,“ řekl ředitel Nemocnice Prachatice a  gestor soutěže Michal Čarvaš.

Soutěž Jihočeská sestřička uspořádaly Jihočeské nemocnice ve spolupráci s Jihočeským krajem a Nemocnicí Český Krumlov už podruhé. Vloni, kdy také zvítězil tým z Jihočeské univerzity, se konala v prachatické nemocnici.

„Cílem akce bylo mimo jiné ukázat studentkám, jejich pedagogům i veřejnosti, že i menší nemocnice může nabídnout zajímavé pracovní uplatnění. V Jihočeském kraji sestřičky potřebujeme a jsme rádi, když si mohou své znalosti otestovat v reálném prostředí,“ doplnila první náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská, která společně s hejtmanem Jiřím Zimolou převzala záštitu nad akcí. 

Tisková zpráva

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, nemocnice, České Budějovice, Jihočeský kraj, soutěž, Jiří Zimola, Ivana Stráská, Nemocnice Prachatice, Nemocnice Český Krumlov, a.s., Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší sestřičky studují na Jihočeské univerzitě  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.