Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihočeské sestřičky se v sobotu utkají ve stejnojmenné soutěži

Své odborné vědomosti, zručnost a fyzické dovednosti změří v sobotu 1. října šest desítek budoucích zdravotních sester ze škol v Jihočeském kraji. V rámci druhého ročníku odborné soutěže Jihočeská sestřička roku 2016, který začne od sobotního rána v Nemocnici Český Krumlov, si studentky vyzkoušejí sesterskou práci přímo ve zdravotnickém zařízení.

Soutěž Jihočeská sestřička, kterou organizují Jihočeské nemocnice ve spolupráci s Jihočeským krajem a Nemocnicí Český Krumlov, navazuje na úspěšnou akci Medik roku pouze s tím rozdílem, že se zaměřuje na zdravotní sestry, a to pouze z jižních Čech. Soutěže se vloni zúčastnily studentky středních zdravotních škol, vyšších odborných zdravotních škol a bakalářky Zdravotně-sociální fakulty Jihočeské univerzity.

„Akce je poděkováním za to, že si vybraly jako svoji budoucí profesi práci zdravotní sestry. Proto jsme pro ně uspořádali odborně-zábavnou soutěž se společenským i zábavným večerem. Současně jim takto můžeme prezentovat jihočeské nemocnice jako zajímavého budoucího zaměstnavatele,“ řekl gestor soutěže a ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš.

Akce se koná pod záštitou jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly a jeho první náměstkyně Ivany Stráské.

Tisková zpráva

Štítky soutěž, zdravotní sestra, Jihočeský kraj, Nemocnice Český Krumlov, a.s., nemocnice, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Jiří Zimola, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské sestřičky se v sobotu utkají ve stejnojmenné soutěži  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.