Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Ke Světovému dni zdraví se ve čtvrtek připojí i českobudějovická nemocnice

Výživové poradenství v době těhotenství a kojení, měření krevního tlaku a BMI, informace o prevenci chorob - to vše bude předmětem čtvrtečního Dne zdraví, který od 9 hodin pořádá Nemocnice České Budějovice, ve svém vstupním terminále. Největší krajské jihočeské zdravotnické zařízení se tak připojí ke Světovému dni zdraví, který každoročně připadá na 7. dubna.

„Den zdraví, který pořádáme za podpory pojišťovny VZP, zaměříme na ženy. Připravili jsme pro ně například informace o výživě v době těhotenství či během kojení nebo o prevenci nemocí. Zájemkyně si budou moci nechat změřit krevní tlak nebo zjistit svůj Body Mass Index, který stanoví podíl svalů a tuku v těle. V nemocničním terminále budou také rozmístěny stolky s informačními brožurami o naší nemocnici,“ uvedla manažerka spokojenosti českobudějovické nemocnice Iva Nováková. Doplnila, že akce se zúčastní odborníci z gynekologicko-porodnického a neonatologického oddělení nemocnice.

Světový den zdraví se každoročně slaví na počest založení Světové zdravotnické organizace. Po celém světě se konají různé události zaměřené především na prevenci onemocnění a zlepšení kvality života. Hlavním tématem letošního ročníku je rakovina, u níž budou představeny některé z nejčastějších typů: rakovina tlustého střeva a konečníku, rakovina plic, rakovina prsu, děložního čípku a varlat a rakovina kůže.

„Dny zdraví budeme v tomto roce pořádat pravidelně. Pokaždé budou zaměřeny na jiný obor - nyní je to gynekologie a porodnictví, v květnu to bude například kůže. Chceme přitom dát jasný vzkaz veřejnosti: dbejte o své zdraví, starejte se o sebe a lékaře vyhledejte už při prvních příznacích choroby,“ sdělil předseda představenstva Nemocnice České Budějovice Břetislav Shon.

Tisková zpráva

Štítky zdraví, Nemocnice České Budějovice, nemoc, prevence, Světový den zdraví, Všeobecná zdravotní pojišťovna České republiky, Světová zdravotnická organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ke Světovému dni zdraví se ve čtvrtek připojí i českobudějovická nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.