Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice investuje 155 milionů do oprav pavilonu

Českobudějovická nemocnice investuje 155 milionů korun do modernizace svého centrálního pavilonu. Stavební akce je součástí plánovaného přesunu zbývajících oddělení z dolního do horního areálu nemocnice. Dokončena bude v roce 2017.

Do centrálního pavilonu se sestěhuje několik oddělení. Například oddělení nukleární medicíny, plicní, onkologické, urologické, gastroenterologické, kardiologické a kardiochirurgické. Nově sem bude také patřit interna a neurologie. Ty se sem přesunou z pavilonu I.

V roce 2015 investice do úprav centrálního pavilonu činily 95 milionů korun. Větší část stavebních prací je již ukončena, případně končí. V současné době jsou po stavební stránce dokončena dvě nová patra. „Nyní opravujeme bývalé lůžkové stanice ve druhém až šestém podlaží pod touto nástavbou. Hotovo bude v dubnu,“ řekl František Bostl, vedoucí Oddělení stavebních investic Nemocnice České Budějovice.

V této části centrálního pavilonu vznikne od druhého do osmého nadzemního podlaží modernizovaný prostor pro sedm lůžkových stanic nemocnice. Pavilon I se tak uvolní pro potřeby oddělení z dolního areálu, především pro oddělení následné péče a plicní léčebnu. „Do centrálního pavilonu se přesune také chirurgie, která tak v pavilonu CH uvolní prostory pro další chirurgické obory z dolního areálu, kterými jsou ortopedie a plastická chirurgie, ORL a oční oddělení,“ doplnil Bostl. Do nových prostor centrálního pavilonu se v dalších letech přestěhuje i hemodialýza.

Nemocnice České Budějovice patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro jihočeský region.

V nemocnici, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, každý rok hospitalizují okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 32 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2374 dětí. Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců, a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. 

Foto Dominik Svoboda | Zdroj ČTK

Štítky pavilon, Nemocnice České Budějovice, nemocnice, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice investuje 155 milionů do oprav pavilonu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.