Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do rozvoje jihočeských nemocnic byly v uplynulých letech investovány miliony korun

Více než 4,4 miliardy korun investovaly v letech 2008 až 2014 do svého rozvoje jihočeské nemocnice. Největší rozvoj zaznamenala budějcká nemocnice - investice zde v uvedeném období dosáhly více než 1,5 miliardy korun.

Na čem se v Českých Budějovicích pracovalo? Například modernizace budovy a technického vybavení traumacentra vyšla zhruba na 180 milionů korun, vybudování nového katetrizačního traktu Kardiocentra v pavilonu C stálo zhruba 80 milionů korun a modernizace technologického vybavení laboratoří 50 milionů korun. Největším projektem uplynulých let byla výstavba nového dětského pavilonu, která stála zhruba 300 milionů korun.

S modernizací budějcká nemocnice ale v žádném případě nekončí. „Máme plán až na rok 2019 - co dělat a jak dělat,“ zmínil předseda představenstva Břetislav Shon.

A ostatní nemocnice? Nemalé peníze - 787 milionů korun - byly investovány také do nemocnice v Táboře. Na třetím místě jsou pak Strakonice - 533 milionů korun. Investovalo se ale ve všech osmi nemocnicích.

Investiční zdroje byly kryty z vlastních zdrojů nemocnic, částečně z rozpočtu kraje a v hlavní míře z dotací Evropské unie. 

Štítky nemocnice, Evropská unie, Nemocnice Tábor, České Budějovice, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do rozvoje jihočeských nemocnic byly v uplynulých letech investovány miliony korun  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.