Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdraví

Studentské krvebraní také letos láká mladé dárce

Studentské krvebraní je název úspěšného náboru mladých dárců krve. A v pondělí začíná už pátý ročník. Skončí po volbě krále Majálesu, v pátek 26. května. Cílem projektu je přimět mladé lidi darovat krev, zejména ty, kteří jdou poprvé. 

Zoo v Hluboké zavřela ptáky kvůli chřipce do voliér a zimovišť

Zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou zavedla kvůli ptačí chřipce ochranná opatření. Všechny ptáky má ve vnitřních prostorách a nepřijímá ptáky do záchranné stanice.

V Blatné veterináři utratili kachny z chovu zasaženého chřipkou

Celý velkochov kachen firmy Blatenská ryba zasažený ptačí chřipkou v úterý veterináři a hasiči zlikvidovali v Blatné. Utratili celkem 20 tisíc kusů včetně více než 17 tisíc kachňat. Další ohnisko ptačí chřipky potvrdili veterináři v Horní Lhotě.

Dačická nemocnice odvolala zákaz návštěv

Díky mírnému poklesu chřipkových onemocnění zrušila zákaz návštěv na oddělení léčebny dlouhodobě nemocných Nemocnice Dačice Opatření začíná platit v úterý 7. února.

V blatenském chovu kachen potvrdili veterináři nové ohnisko ptačí chřipky

Další nákazu ptačí chřipkou potvrdili veterináři na jihu Čech. Je opět v komerčním chovu firmy Blatenská ryba v Blatné na Strakonicku, v němž je 17 300 kachňat různého stáří a asi 60 tisíc násadových vajec.

Ptačí chřipku na jihu Čech bude řešit bezpečnostní rada kraje

Ptačí chřipkou v jižních Čechách se bude 7. února zabývat bezpečnostní rada kraje. Na jihu je nyní šest ohnisek nemoci. Veterináři už mají sečtené ptáky kolem ohniska v Řitovízi na Strakonicku, v komerčních chovech jich tam je 132 548 kusů. Řekl...

Chřipková epidemie pokračuje, počet nemocných však klesá

Chřipková epidemie dosáhla na jihu Čech vrcholu a pozvolna začíná klesat. Vyplývá to z údajů Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje v pátém týdnu letošního roku. Počet chřipkových onemocnění se snížil zhruba o dvě procenta.

Nemocnice Písek zmodernizuje vybavení za 82 milionů

Nové moderní přístrojové vybavení za téměř 82 milionů korun pořídí v letošním roce Nemocnice Písek do několika svých oddělení. Díky dotaci z Evropské unie přesahující částku 69 milionů korun a financím Jihočeského kraje jakožto zřizovatele...

Chov kachen ve Vlachově Březí utratí veterináři kolem poledne

Veterináři ve středu kolem poledne utratí asi 17 tisíc kusů drůbeže napadených ptačí chřipkou v komerčním chovu ve Vlachově Březí na Prachaticku. Jde o Farmu PT. Ještě předtím zlikvidují také malochov v Ledenicích na Českobudějovicku čítající asi...

Veterináři potvrdili další dvě ohniska ptačí chřipky na jihu Čech

Další dvě ohniska ptačí chřipky H5 byla v úterý 31. ledna potvrzena v Jihočeském kraji. Nákazu veterináři zjistili v dalším velkochovu a v drobnochovu.

Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.