Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdraví

V Písku každoročně ošetří přes tři stovky pacientů s hemoroidy

Přibližně 320 osob trpících hemoroidy ošetří každoročně v Proktologické poradně Nemocnice Písek. Tam pacientům zároveň poradí, jak lze onemocnění předcházet.

Jihočeští záchranáři častěji vyjíždí k pacientům. Na vině jsou i tropické teploty

Letní tropické teploty spolu s vysokou bio zátěží přinesly záchranářům v Jihočeském kraji během tohoto týdne až patnáctiprocentní nárůst počtu zásahů. Přibylo pacientů s interními chorobami, kolapsovými stavy a zvýšil se i počet výjezdů k úrazům.

Jihočeští školáci se hýbou méně než Středočeši a Pražáci

Dotazníkové šetření iniciativy Vím, co jím a piju, na které odpovědělo 4 710 žáků z Prahy, Jihočeského a Středočeského kraje, ukázalo, že téměř polovina dětí z Jihočeského kraje tráví u počítače, tabletu nebo televize 2 hodiny a více. Navíc žádný...

Hygienici už evidují první případy klíšťové encefalitidy a lymské boreliózy

S mírným zpožděním, daným chladnější zimou a jarem, letos začali jihočeští hygienici evidovat potvrzené případy onemocnění přenášených klíšťaty. Do konce minulého týdne zatím zaregistrovali šest potvrzených případů onemocnění klíšťovou...

V písecké nemocnici změří tlak i cukr a zjistí krevní skupinu

Měření cholesterolu, glykémie, krevního tlaku, tělesného tuku a získání dietního rozpisu, ukázka správného mytí rukou nebo například prohlídka sanitního vozu – to vše a mnohé další připravuje pro veřejnost písecká nemocnice na středu 14. června....

V Budějcích byl první workshop o odšťavňování. Přijďte na druhý

Prvního workshopu o odšťavňování s názvem Odšťavňovač: Zkratka ke zdraví? jste se mohli zúčastnit ve středu 7. června. Unikl vám? Druhou příležitost máte 14. června.

Prvodárci krve dostanou v rámci akce 211 kapek pro záchranu života praktický dárek

Akce s názvem 211 kapek pro záchranu života, která je zaměřená na prvodárce krve, se uskuteční v úterý 13. června od 6:30 do 10:30 na transfuzním oddělení Nemocnice České Budějovice. Organizátoři si pro „nováčky“ přichystali praktický dárek.

Pacienti už využívají v blatenské poliklinice nový rentgen

Nový rentgen mohou využívat pacienti Polikliniky Blatná na Strakonicku. Jeho pořízení, včetně stavebních úprav prostor, ve kterých se nachází, si vyžádalo náklady přesahující dva miliony korun. Ročně tu vyšetří více než čtyři tisícovky pacientů.

Písecká nemocnice patří mezi nejstabilnější firmy v České republice

Právě dnes, ve středu bude písecké nemocnici předán certifikát Czech Stability Award. Certifikát dokládá, že toto významné jihočeské zdravotnické zařízení se řadí mezi nejstabilnější firmy v České republice, a to zejména v oblasti ekonomiky....

Lidé v Budějcích zasadili slunečnice a podpořili tak pacienty s roztroušenou sklerózou

Také lidé v Českých Budějovicích podpořili pacienty s roztroušenu sklerózou. Sounáležitost s lidmi trpícími tímto onemocněním dali najevo účastí premiérového ročníku celorepublikového projektu s názvem Rozsviťme Českou republiku.

Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.