Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zdraví

Jindřichův Hradec chce lákat lékaře. Praxi mají mít ve městě alespoň pět let

Také Jindřichův Hradec se snaží přilákat do města mimo jiné zubaře, kterých je nejen v tomto regionu nedostatek. Radní včera schvalovali návrh, jehož součástí je finanční motivace. Věc budou ještě řešit zastupitelé.

Počet případů boreliózy na jihu Čech stoupá, přenašeči jsou klíšťata

Počet případů lymeské boreliózy na jihu Čech v poslední době stoupá. Loni hygienici evidovali 529 pacientů s touto nemocí, kterou přenášejí klíšťata. Bylo to nejvíce za posledních pět let. Letos registrovali 103 případů, což je o 13 více než loni...

Počasí přeje klíšťatům, meteorologové vyhlásili nejvyšší riziko napadení

Pro pondělí a následující dva dny vydal Český hydrometeorologický ústav varování před zvýšenou aktivitou klíšťat v přírodě. Platí v celé republice a lidé by se měli vyhnout lesům, křovinám i dalším porostům.

O šikaně na školách se mluví, to je tak všechno, říká bojovnice Martina Ptáčková. Sama se snaží pomoci

Bojovnice Martina Ptáčková se může už v pětadvaceti letech pochlubit osmi tituly mistryně světa. Přehled jejích aktivit ale nekončí zápasy v ringu. Jelikož se sama v dětství setkala se šikanou, snaží se dětem s podobnými příběhy pomáhat. Spolu s...

Táborská nemocnice otevřela pracoviště zaměřené na břišní orgány

Táborská nemocnice otevřela nové pracoviště na vyšetřování a léčbu některých břišních orgánů. Jde především o žaludek, tenké i tlusté střevo, játra, žlučové cesty, jícen nebo slinivku břišní. Je to jediné pracoviště tohoto druhu v okrese.

Hygienici na jihu Čech letos zatím evidovali více případů lymeské boreliózy

Hygienici na jihu Čech letos zatím registrovali 90 případů lymeské boreliózy, což je o 14 více než loni ve stejnou dobu. Za minulý týden přibylo deset nových pacientů. Aktivita klíšťat může být navíc v těchto dnech vysoká, vyplývá z informací...

Počasí nahrává klíšťatům. Jejich aktivita je na jihu Čech na nejvyšším stupni

Vysoký až mimořádné vysoký stupeň rizika. Tak hodnotí hygienici aktivitu klíšťat v posledních dnech, ale i v těch, které nás čekají. Důvodem je mimo jiné počasí, které klíšťatům vyhovuje. Krajská hygienická stanice zatím eviduje 90 případů...

Na jihu Čech je stále hodně pacientů s akutními respiračními infekcemi

Na jihu Čech zůstává vysoký počet pacientů s akutními respiračními infekcemi. Momentálně připadá na 100 tisíc obyvatel 1031 případů. Je to o tři procenta méně než před týdnem, ale s ohledem na roční období je počet neobvyklý.

Klíšťata jsou aktivní. Na jihu Čech je 74 potvrzených případů lymeské boreliózy

V minulém týdnu zaznamenali jihočeští hygienici celkem 74 nahlášených a potvrzených případů lymeské boreliózy a dva případy klíšťové encefalitidy. V regionu se předpokládá vysoká až mimořádně riziková aktivita klíšťat.

Budějcká nemocnice přestěhuje pohotovost. Opouští dolní areál

Pohotovost českobudějovické nemocnice se stěhuje. Lidé ji od 2. května najdou v pavilonu „C“ v horním areálu. Stěhování je součást dlouhodobého plánu opustit dolní areál, informovalo vedení nemocnice.

Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.