Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zápisy do jeslí: Největší šanci mají pracující rodiče s trvalým bydlištěm v Budějcích

Zápisy do budějckých jeslí pomaličku klepou na dveře. Letos se uskuteční v termínu 11. až 13. května a i tentokrát se dá předpokládat, že poptávka bude vyšší než nabídka.

„Máme připraveno pro naše nejmenší děti 79 míst. Očekáváme, že zájem bude výrazně vyšší,“ zmiňuje náměstek primátora Martin Maršík.

Jesle slouží dětičkám ve věku 6 měsíců až 3 let. Příspěvková organizace Jeslová a azylová zařízení České Budějovice provozuje Jesle E. Pittera, Jesle K. Štěcha a Jesle Čéčova.

Zápis

Co je nutné přinést k zápisu? V první řadě vyplněnou přihláškou. Formuláře jsou k dispozici jak v samotných jeslích, tak na webových stránkách www.jazcb.cz.

Je také potřeba předložit rodný list dítěte a svůj občanský průkaz. Důležitou informací je, že přítomnost dítěte není při zápisu nutná!

Výsledky zápisů budou zveřejněny na již zmíněných stránkách. Oznámení o přijetí bude rodičům či jiným zákonným zástupcům předáno v Jeslích E. Pittera, a to ve dnech 25. až 27. května. Pokud si oznámení rodiče nevyzvednou, přijde jim poštou, případně e-mailem.

Kritéria

Jak bylo zmíněno, očekává se větší zájem, proto budou důležitou roli hrát přijímací kritéria. Pojďme se na ně podívat:

  1. Nejdůležitějším kritériem je trvalý pobyt alespoň jednoho zákonného zástupce na území města. Splňujete? Získáváte 25 bodů.
  2. Další významným kritériem je, zda oba zákonní zástupci pracují, případně studují. Pokud ano, získávají 10 bodů.
  3. Třetím kritériem, tentokrát za 4 body, je opakovaný zápis dítěte do jeslí zaměstnaných zákonných zástupců s trvalým pobytem v Budějcích.
  4. Roli také hraje, kolik dní v týdnu by dítě do jeslí mělo docházet. Jestliže 4 až 5 dní, máte 3 body, zda méně, máte 2 body.
  5. Páté kritérium je rozsáhlejší. Pokud dítě chodilo v období 1. 10. 2014 až 31. 4. 2015 do jeslí na hlídání pravidelně, máte 5 bodů, v případě nepravidelného docházení 2 body. Další body můžete získat, pokud do jeslí již chodí sourozenec - 5 bodů. Přihlíží se také na to, zda je rodina v hmotné nouzi - 5 bodů. Co se týká trvalého pobytu mimo Budějce, tak 2 body můžete získat, pokud alespoň jeden ze zákonných zástupců dlouhodobě žije na území města, což se dá prokázat například nájemní smlouvou. Pokud ne, 2 body můžete získat alespoň za to, že jeden zástupce pracuje na území města.

Z výše uvedeného plyne, že největší šanci mají děti, jejich rodiče mají (alespoň jeden) trvalý pobyt v Budějcích a oba jsou zaměstnáni.

Zápis proběhne do třech věkových skupin - mladší děti (6 až 25 měsíců), starší děti (26 až 31 měsíců) a nejstarší děti (32 až 36 měsíců).

Štítky zápis, jesle, Maršík, děti, azylová zařízení, České Budějovice, trvalý pobyt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy do jeslí: Největší šanci mají pracující rodiče s trvalým bydlištěm v Budějcích  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.