Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Významné výročí města neuniká ani dětem na základních školách

Letošním výročím 750 let města České Budějovice žijí i školy. Na Základní škole Máj 1 si žáci 9. ročníku vymysleli speciální projekt, který zacílili na své mladší spolužáky ze 6. a 7. tříd.

„Deváťáci si na úterý 31. března připravili jednu vyučovací hodinu do českého jazyka, kterou strávili se svými spolužáky ze 6. tříd. Hodina byla zaměřena na faktické informace o našem městě, jeho historii i současnost, zajímavosti, budějovické pověsti,“ uvádí učitelka Michaela Sklenářová.

Druhý den projekt pokračoval v 7. třídách. Žáci pracovali s obdobným tématem, avšak v angličtině, protože se projekt konal v hodině anglického jazyka. „Deváťáci měli připravené pracovní listy a krásné prezentace, které jim sloužily jako podpora jejich výkladu.“

Nejbližší program oslav

Oslavy kulatého výročí jsou v plném proudu! Zítra se město připojí k Mezinárodnímu dni památek, který bude zaměřen hlavně na věže a věžičky. Dobrou zprávou je, že některé památky budou zpřístupněny zcela zdarma!

V sobotu v Jihočeském muzeu také začne výstava soutěžních prací na téma Jak vzniká město.

Očekávanou událostí bude takzvaný Autobuď, který vyrazí 25. dubna. Bude se jednat o pojízdné minikino, které nabídne projekce starých dokumentů a fotek. Za zmínku určitě stojí, že každý divák dostane ke své jízdence i rodný list s novou identitou člověka doby první republiky.

Štítky České Budějovice, První republika, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Významné výročí města neuniká ani dětem na základních školách  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.