Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vysvědčení dostanou nejen studenti, ale také ředitelé

Zkouškové období čeká na jaře nejen studenty, ale i ředitele jihočeských středních škol, učilišť a dalších zařízení pro děti a mládež, zřizovaných Jihočeským krajem. Stane se tak v souvislosti s novelou školského zákona, která s platností od 1. ledna 2012 vymezuje funkční období ředitelů škol na šest let.

Rada Jihočeského kraje přijala na svém jednání 28. února rozhodnutí o vyhlášení konkurzních řízení. To se týká celkem 82 škol a dalších subjektů, včetně českobudějovického Domu dětí a mládeže.

Většina ředitelů je rozhodnuta se konkurzu zúčastnit, netají se ovšem svými výhradami k celé záležitosti. Ministerstvem školství iniciovanou změnu zákona a omezení funkčního období považují za diskriminační a vnímají ji vzhledem k objemu práce, kterou ve svých školách udělali, jako určité znevážení.

Hejtman Jiří Zimola (ČSSD) na pracovním setkání s řediteli škol vyslovil přesvědčení, že ředitelé v konkurzním řízení obstojí a na svých postech zůstanou i nadále.

Termín pro přijímání přihlášek do konkurzu je 13. březen 2012, výběrová řízení by měla skončit do konce června tohoto roku. Pro splnění kritérií konkurzu musí účastníci vypracovat koncepční plán rozvoje školy, včetně ekonomických, výukových a výchovných ukazatelů.

Štítky Jihočeský kraj, Dům dětí a mládeže, Jiří Zimola, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysvědčení dostanou nejen studenti, ale také ředitelé  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.