Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VŠTE nabízí maturantům celoživotní vzdělávání

Středoškoláci, na které složení maturity vyšlo až na září, nemusí lámat hůl nad tím, že se už do vysokoškolských lavic nedostanou. Na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích jim tuto možnost dává projekt celoživotního vzdělávání.

Na ten se lze hlásit až do 30. září. Zařazeny do něho jsou všechny akreditované obory bakalářského programu. „Jde o mimořádné studium v prvním a ve druhém semestru, které si zájemci hradí. Neztratí ale rok, a po splnění studijních povinností pak mohou přestoupit od třetího semestru na řádné studium,“ vysvětluje Marek Vochozka, pověřený rektor VŠTE.

Na škole, která projekt celoživotního vzdělávání intenzivně rozvíjí teprve dva roky, si touto formou znalosti doplňuje na 500 lidí. Ať už v mimořádném studiu nebo v jedno až třísemestrálních akreditovaných programech, jako jsou například rekvalifikační a specializační kurzy v oborech stavební management nebo ekonomika podniku.

Do projektu patří i přípravné kurzy fyziky a matematiky nebo odborné jazykové kurzy pro ekonomy či počítačové projektování staveb a kreslení stavebních výkresů na PC.

„V současné době požaduje trh práce velkou míru flexibility. Proto každý, kdo se na něm chce udržet, by se měl průběžně vzdělávat a do školní lavice se vracet jednou za pět až deset let. I proto je dnes celoživotní vzdělávání jedním ze čtyř pilířů činnosti naší školy. Ta tak vychází i vstříc společenské poptávce veřejnosti a firem,“ říká vedoucí Centra celoživotního vzdělávání VŠTE Zuzana Rowland.

Napsal Zdeněk Zuntych

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická, VŠTE, České Budějovice, celoživotní vzdělání, celoživotní vzdělávání, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, projekt, studium, Marek Vochozka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VŠTE nabízí maturantům celoživotní vzdělávání  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.