Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Univerzita modernizuje areál zemědělské fakulty

Jihočeská univerzita modernizuje areál zemědělské fakulty v Českých Budějovicích. Projekt, který je především zaměřen na rekonstrukci infrastruktury a doplnění přístrojového vybavení, bude stát celkem 100 milionů korun.

„Rekonstrukce zkvalitní podmínky pro rozvoj technických a přírodovědných oborů. Vytvoření jednotlivých tematických laboratoří přinese širší možnosti realizace výzkumných projektů v prioritních oblastech výzkumu na fakultě,“ řekla mluvčí Jihočeské univerzity Dagmar Dvořáková.

Hlavní témata, která fakulta řeší, jsou kvalita potravinových surovin a agroenviromentální a agroekologický výzkum.

Po sjednocení a rozšíření laboratorních ploch vznikne Centrum hodnocení kvality zemědělských produktů a Centrum aplikované a krajinné ekologie a agroekologie. Projekt by měl skončit na přelomu roků 2014 a 2015.

Není to jediná investiční akce, kterou Jihočeská univerzita v této době realizovala. V únoru zahájí provoz v nové budově přírodovědecké fakulty. Náklady na vybudování objektu a nákup přístrojů a technologií činily 362 milionů korun.

ČTĚTE TAKÉ: Přírodovědecká fakulta zahájí provoz v nové budově

Univerzita také připravuje modernizaci fakulty rybářství a ochrany vod a doplnění jejího přístrojového vybavení. Tento projekt bude stát téměř 60 milionů korun. Všechny částky z většiny kryjí prostředky ze strukturálních fondů.

Zdroj: ČTK

Štítky Jihočeská univerzita, zemědělská fakulta, rekonstrukce infrastruktury, doplnění přístrojového vybavení, České Budějovice, projekt, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Univerzita modernizuje areál zemědělské fakulty  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.