Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová školka v Homolích nabídne dětem padesát míst

Bazének plný barevnách kuliček, skluzavky, malé kuchyňky, dataprojektor či větší sál, kde mohou děti i cvičit. Nejen toto všechno mají k dispozici děti v Nových Homolích a širokém okolí. Otevřeli zde totiž zcela nový pavilon mateřské školky a ten starý z gruntu opravili.

Starý pavilon, který pochází ze 70. let minulého století, měl kapacitu 25 dětí. A to v dnešní době, kdy se Homole či nedaleký Černý Dub masivně rozrůstají, už prostě nestačilo. Dnes už školka nabídne díky novému pavilonu míst hned padesát. Tedy jednou tolik.

„Školka se stavěla třináct měsíců, tedy od června roku 2011. Myšlenka rozšířit školku už nás napadla velice dávno. Je to zhruba před šesti lety,“ zmínila při středečním slavnostním otevření starostka Homol Marie Štěpánková. „Naše obec se rozrostla téměř jednonásobně, protože se sem k nám přištěhovala spousta mladých rodin. Dříve jsme měli asi 740 obyvatel a teď jich máme skoro 1360. Takže, když se tu lidé ucházeli o stavební pozemky, tak se nás ptali, co tady je. Školu nemáme, ale pak jsme říkali, že školku sice máme, ale je tu omezená kapacita na pětadvacet dětí,“ dodává starostka s tím, že jí po otevření nového pavilonu spadl pořádný kamen ze srdce.

Celá akce vyšla na téměř patnáct milionů, většina peněz putovala do Homol z evropského dotačního programu ROP Jihozápad. Caparti zde najdou i zahradu, kde se při pěkném počasí mohou vyblbnout na skluzavkách či u basketbalového koše.

Štítky Homole, pavilon, Černý Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová školka v Homolích nabídne dětem padesát míst  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.