Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Letní škola slovanských studií se koná již podvaadvacáté

Od tohoto pondělí až do 6. září pořádá Ústav bohemistiky Filozofické fakulty Jihočeské univerzity již 22. ročník Letní školy slovanských studií, která je určena nejen studentům bohemistiky a slavistiky, učitelům, překladatelům, ale i ostatním zájemcům o český jazyk.

Do lavic zasedne celkem padesát účastníků - 37 stipendistů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a 13 samoplátců. Přihlášení studenti jsou z Bulharska, Chorvatska, Itálie, Rakouska, Ruska, Slovinska, Německa, Velké Británie a Japonska.

„Máme velikou radost, že letos na naší univerzitě proběhne již dvaadvacátý ročník Letní školy slovanských studií. Těší nás, že studenti mají o letní školu zájem a někteří se vracejí opakovaně. Jeden student zde letos bude již po více než desáté,“ sdělila ředitelka LŠSS Bohumila Junková.

Program letní školy se skládá z pěti vyučovacích hodin denně věnovaných praktickým cvičením jazyka, odborným přednáškám a kulturně historickým exkurzím.

Před zahájením kurzu jsou účastníci podle stupně jazykových znalostí rozděleni do čtyř jazykových úrovní (začátečníci, mírně pokročilí, středně pokročilí a pokročilí). Přednášky jsou zaměřeny na jazykovědu, literární vědu, kulturní historii českých dějin a etnografii.

Pro bližší seznámení s historií a kulturou České republiky je program zpestřen návštěvami významných jihočeských památek v Českém Krumlově, Třeboni a Jindřichově Hradci. Současnou kulturu přiblíží účastníkům letní školy filmová, případně i divadelní představení, koncerty a výstavy.

Výuka probíhá v prostorách Filozofické fakulty Jihočeské univerzity, ubytování a stravování je zajištěno v univerzitním kampusu.

Tisková zpráva

Štítky Letní škola slovanských studií, Jihočeská univerzita, Filozofická fakulta, Filozofická fakulta Jihočeské univerzity, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Rusko, Japonsko, Itálie, Německo, Velká Británie, Rakousko, Bulharsko, Chorv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní škola slovanských studií se koná již podvaadvacáté  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.