Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Když skauti zvítězí, vylepší webový portál o ekologii

Již třetím rokem se členové Rodinného skautingu Piškóti z Českých Budějovic zapojili do soutěže o Cenu eko energie, kterou uděluje společnost E.ON. Letošní projekt s názvem Ekologický portál pro MŠ a ZŠ ocenila odborná porota třetím místem, nyní nápad budějkých skautů ještě navíc bojuje v kategorii Mládež o přízeň veřejnosti. Vítěz získá odměnu ve výši téměř 300 tisíc korun.

„Náš projekt je souhrnem nápadů, co lze v mateřských a základních školách výtvarně zpracovat z recyklovaného domácího nebo firemního odpadu. Všechno jsme umístili na webové stránky, které nyní chceme zprofesionalizovat, abychom mohli se širokou veřejností společně sdílet naše nápady,“ řekla Budějcké Drbně Petra Pščolková z Piškótů.

Portál s názvem ´Vyrábíme co dům dá´ přináší řadu nápadů a návodů, jak využít věci, které bychom doma běžně vyhodili do odpadků. „Je jasné, že se tímto demonstruje ekologické smýšlení a chování, využití v podstatě odpadních materiálů navíc má i dobrý finanční dopad. A to jak pro školy, tak pro rodiče. Do výtvarných potřeb musejí během roku tímto způsobem investovat mnohem méně peněz,“ doplnila Pščolková.

Skautský oddíl Piškóti, který je provozovatelem portálu, má ve svém portfóliu i další ekologicky zaměřené aktivity. Zmiňované výrobky z recyklovaných materiálů například prodává, čímž pomáhá finančně podporovat provoz zvířecího útulku.

„Ve spolupráci s myslivci se děti učily, jak správně během zimy krmit lesní zvěř. S tím souvisela i výroba krmítek z recyklovaných materiálů, v plánu je výroba ptačích budek a multifunkčních domků pro hmyz,“ zmínila jedna z iniciátorek projektu Petra Pščolková a ihned dodala: „V současné době dochází k úzké spolupráci skautského oddílu a základních i mateřských škol, které z výukového portálu čerpají inspiraci. Mnohé školy začaly i přispívat vlastními nápady a poznatky.“

Pokud se vám ekologický projekt budějckých Piškótů líbí, můžete pro něj hlasovat až do 30. září v pravém dolním rohu soutěžní stránky. Cena eko energie představuje částku 298 041 Kč, která vychází z objemu ekologicky šetrné elektřiny prodaného zákazníkům E.ON Energie, a.s. z řad domácností a podnikatelů.

Štítky Rodinný skauting Piškóti, soutěž, Cena eko energie, E.ON, projekt, České Budějovice, materiál, E.ON Energie, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Když skauti zvítězí, vylepší webový portál o ekologii  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.