Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeská univerzita představila nové logo

Grafička Radka Folprechtová ve středu spolu s rektorem Liborem Grubhofferem představila na akademické půdě nové logo Jihočeské univerzity, symbolizující jednotný vizuální styl univerzity a jejích osmi fakult.

Cílem je ozřejmit veřejnosti fakt, že Jihočeská univerzita je relativně nová, moderní, navazuje na pozitivní věci z minulosti a chce se s optimismem dívat do budoucnosti.

„To nejdůležitější, co si od zavedení nového loga a celého vizuálního stylu slibuji, je fakt, že obrovsky osloví naše studentky, studenty a také nás kantory i ostatní kolegy,“ míní rektor Libor Grubhoffer.

Autorka Folprechtová při představení loga uvedla, že se nechala inspirovat v heraldice pětilisté růže, jejíž motiv se opakuje v různých barevných a tvarových variantách v symbolech a logotypech všech osmi fakult.

„Logo je jedinečné svou jednoduchostí a čistotou, je velmi hravé a optimistické,“ nastínila Folprechtová. „Zkrátka se snažili všichni dohodnout, což nebývá při takovém počtu lidí okolo stolu úplně obvyklé,“ dodala Folprechtová, která pro univerzitu pracovala poprvé.

Při představení nového loga autorka osvětlila vzhled jednotlivých symbolů charakterizujících každou fakultu zvlášť. Například Fakulta rybářství a ochrany vod má ve svém logu zjednodušené ryby, Zdravotně sociální fakultu symbolizují srdce. Dohromady tak loga tvoří sjednocený celek.

Vedení univerzity a grafička ve středu zároveň představili Manuál jednotného vizuálního stylu, který je návodem, jak převést novou grafickou symboliku do praxe.

Před Jihočeskou univerzitou a jejími osmi fakultami teď stojí náročný úkol: přeměnit nový vizuální styl ve skutečnost. Nové logo nyní nahradí stávající symboly a objeví se ve všech univerzitních a fakultních tiskovinách, propagačních předmětech, ale i na poutači u vstupu do kampusu univerzity. Spolu s jiným logem, bude mít Jihočeská univerzita i svůj nový prezentační stánek.

Štítky Jihočeská univerzita, nové logo, Radka Folprechtová, grafička, Libor Grubhoffer, rektor, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, univerzita, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita představila nové logo  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.