Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dveře Jihočeské univerzity se otevřely veřejnosti

Potenciální pedagogy, inženýry a doktory pozvala na návštěvu Jihočeská univerzita. Den otevřených dveří Jihočeské univerzity v pátek 20. ledna byl určen jak letošním maturantům a budoucím zájemcům o studium na vysokých školách, tak i široké veřejnosti. V rámci akce všech osm fakult univerzity připravilo prezentace studijních možností a doprovodné programy.

Studenti středních škol si prohlédli jednotlivé fakulty, posluchárny, odborná pracoviště a laboratoře. Při úvodních prezentacích uchazeči o studium seznámili s úplnou letošní nabídkou studijních oborů a získali informace o podmínkách přijímacího řízení pro akademický rok 2012/2013.

Důležité informace poskytli zájemcům o studium také profesoři a studenti jednotlivých kateder a fakult. Doprovodný program, sestavený z výstav, tematických přednášek a promítání dokumentů představil nejen studijní obory, ale i možnosti uplatnění absolventů po ukončení studia.

Na Zdravotně sociální fakultě návštěvníky zaujala výstava fotografií programu Pět P a výstava fotografií na téma Sociální práce s dětmi v Zambii. Přírodovědecká fakulta nabídla promítání unikátních dokumentů s přírodovědnou tematikou a možnost prohlédnout si chovy afrických rypošů. Ekonomická fakulta připravila prohlídky kampusu Jihočeské univerzity, vedené studenty EF a soutěž Vysokoškolákem na zkoušku. Podle předběžných odhadů navštívily univerzitu celkem čtyři tisícovky zájemců.

Jihočeská univerzita byla založena v roce 1991 a její základ tvořily Pedagogická fakulta a Provozně ekonomická fakulta (dnes Zemědělská fakulta). Zároveň v tomto roce vznikly tři nové fakulty – biologická, teologická a zdravotně sociální.

Napsala Aneta Mikešová

Štítky Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, studium, Zambie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dveře Jihočeské univerzity se otevřely veřejnosti  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.