Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budoucí prvňáčci půjdou za dva týdny k zápisu

Zápisy do prvních tříd základních škol zřizovaných statutárním městem České Budějovice se uskuteční ve čtvrtek 23. a v pátek 24. ledna od 14 do 17 hodin. Zápis do třídy pro mimořádně nadané děti bude o den dříve, ve středu 22. ledna, v Základní škole Máj II.

Ředitelé stanoví ve vyhlášení zápisu na obvyklých místech a na webových stránkách konkrétní časový rozvrh a potřebné doklady, které je třeba přinést.

K zápisu se musí dostavit děti, jež dovrší šesti let do 31. srpna 2014. Obecně platí, že přednost mají děti s trvalým bydlištěm v daném školském obvodu.

„Školské obvody s uvedením všech ulic jsou obsaženy v příslušné vyhlášce zveřejněné na webu města. Každý se samozřejmě může přihlásit do libovolné školy podle vlastního výběru, ale vzhledem k možné naplněnosti nemusí být přijat do školního zařízení mimo svůj spádový obvod,“ řekl náměstek primátora Petr Podhola.

Každoročně zákonní zástupci některých zapisovaných dětí žádají odklad povinné školní docházky o jeden rok. Pro tyto děti existuje kromě pobytu dalšího roku v mateřské škole ještě další možnost - návštěva přípravné třídy.

„Tato třída existuje již čtvrtým rokem v ZŠ a MŠ Baarova. Od září nově vznikne po jedné přípravné třídě v ZŠ Máj I a také v ZŠ Máj II. Informace k zařazení dětí do těchto tříd získají rodiče dětí při zápise,“ poznamenal náměstek Podhola a dodal, že zapisovat děti do přípravných tříd bude možné až do června.

Tisková zpráva

Štítky zápis do prvních tříd, České Budějovice, základní škola, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budoucí prvňáčci půjdou za dva týdny k zápisu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.