Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budějovice chtějí letos navýšit kapacitu školek na 3000 dětí

Další navyšování kapacity školek má letos v úmyslu českobudějovická radnice. Plánovanou výstavbou modulové školky v ulici K. Štěcha by měla kapacita školek ve městě přesáhnout 3000 dětí, řekl v pátek náměstek primátora Petr Podhola (ČSSD).

Na adrese Staroměstská 16 má své sídlo nová mateřská škola s kapacitou osmdesát předškoláků. „Vybavení interiérů je velmi přívětivé, moderní, multifunkční, rozvíjí dětskou fantazii i tvořivost. Úpravou prošla i venkovní část přilehlého hřiště, což se líbí nejen dětem, ale s povděkem to kvitují učitelky i rodiče,“ shrnul Podhola.

„Město v současné době zřizuje dvacet mateřských škol s celkovou kapacitou 2952 dětí. Rádi bychom ji rozšířili a překročili tím magickou hranici tří tisíc předškoláků. Je pravděpodobné, že se nám to podaří už letos výstavbou modulové přístavby mateřské školy v ulici Karla Štěcha v sídlišti Máj, kam by mohlo od prvního září chodit padesát dětí, " dodal náměstek s tím, že město všemožně podporuje i další aktivity v této oblasti.

„Úplnou novinkou je dotační program na podporu a rozvoj služeb péče o děti do šesti let věku pro rok 2012, kde je alokováno půl milionu korun. Jasně tím říkáme, že v souvislosti se vzrůstající poptávkou po místech ve školkách podporujeme z městského rozpočtu i vznik a rozvoj předškolních zařízení a individuálních služeb péče o děti do šesti let věku,“ doplnil Podhola.

Napsal Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, Petr Podhola, Karel Štěch, ČSSD, mateřská škola, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovice chtějí letos navýšit kapacitu školek na 3000 dětí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.