Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcké mateřské školy přijmou více předškoláků

Přes deset milionů korun investovaly České Budějovice do navýšení kapacity dvou mateřských škol ve městě. Díky mimořádným zápisům najde místo pro svého potomka dalších 81 rodin.

Od září bude navýšena kapacita Mateřské školy Karla Štěcha o 16 míst, což si vyžádalo 1,1 milionu korun z městského rozpočtu. Mimořádný zápis se uskuteční v úterý 10. září od 8 do 11 hodin a od 13 do 16 hodin. Děti zapsané v tomto zápisu nastoupí do školky k 30. září.

Další navýšení o 65 míst v Mateřské škole Kubatova za téměř 9,5 milionů korun se z důvodu nepředpokládaných stavebních komplikací posunulo z října až na polovinu listopadu.

Mimořádný zápis tady bude ve dnech 24. a 25. září, tedy v době, kdy už budou známy výsledky zapsaných dětí z MŠ K. Štěcha. Rodiče si mohou tiskopisy pro oba zápisy stáhnout z webových stránek města.

„Dobrou zprávou je, že rodiče mohou požádat o předání již vyplněného evidenčního listu z MŠ K. Štěcha na MŠ Kubatova v případě, že zvažují podat přihlášky na obě mateřské školy a v MŠ K. Štěcha o toto předání písemně požádají. Ušetří tak jednu cestu k dětskému lékaři a úhradu druhého poplatku za potvrzení evidenčního listu,“ uvedl náměstek primátora Petr Podhola.

V nové školce bude od září otevřena jedna logopedická třída s kapacitou maximálně 15 dětí. Těmto dětem, které budou přijaty ředitelem školy na žádost rodičů a na základě doporučení speciálně pedagogického centra, bude věnována zvýšená péče ze strany speciálního pedagoga-logopeda.

Foto: MŠ Karla Štěcha

Štítky mateřské školy, navýšení kapacity, České Budějovice, MŠ Karla Štěcha, MŠ Kubatova, mateřská škola, Karel Štěch, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké mateřské školy přijmou více předškoláků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.