Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Školka v nemocnici slaví rok existence a chystá několik akcí

V říjnu roku 2014 zahájila provoz nová budějcká mateřinka - Mateřská škola Preslova, jež se nachází v areálu Nemocnice České Budějovice. Jedná se o firemní školku, kterou mohou využívat zaměstnanci nemocnice a jihočeského krajského úřadu. Jak se školce po roce fungování daří? Náramně - v současnosti ji navštěvuje 70 dětí ve třech třídách. Kapacita je tedy naplněna.

„Třídy Žabičky a Rybičky jsou v provozu už od loňského roku, třetí třída Čápata byla naplněna k letošnímu září. Od října začínáme v jedné třídě vyučovat německý jazyk,“ uvedla ředitelka mateřské školy Ivana Moravcová.

První narozeniny školka oslaví hned několika akcemi. Například na odpoledne 5. listopadu je naplánováno krátké divadelní představení, kterého se zúčastní rodiče. Na pohádku naváže dlabání dýní jako lucerniček a pochod na zahradu, kde budou děti, dle slov organizátorů, uspávat do zimního spánku broučky z kamínku.

O adventu se na schodech školky uskuteční koncert, jehož termín bude teprve upřesněn. Děti s rodiči zároveň rozsvítí vánoční strom a připraven bude také vánoční jarmark přímo ve školce.

Štítky Nemocnice České Budějovice, advent, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školka v nemocnici slaví rok existence a chystá několik akcí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.