Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do jihočeských základních škol se dnes vydá přibližně 53 tisíc žáků

Přibližně 53 tisíc žáků vyrazí dnes v Jihočeském kraji do základních škol. Tento počet se v porovnání s loňským zářím nepatrně navýšil. Nový rok zahájí také střední školy a učiliště, které bude v Jihočeském kraji navštěvovat přibližně 28 tisíc studentů.

Přesný počet žáků prvních tříd bude známý až koncem září. „Do statistiky se projeví ještě odklady, o nichž nyní nemáme souhrnné informace. Číslo bude přesnější po pár týdnech,“ uvedla vedoucí odboru školství krajského úřadu Hana Šímová. Na některé žáky nebo studenty čekají po prázdninách nově opravené objekty škol, nebo nově vybavené třídy.

Největší nápor zažije českobudějovická základní škola Oskara Nedbala. Tu bude navštěvovat 823 žáků, což je největší počet v kraji. „Na první stupně základních škol teď dorazily silné populační ročníky. A to se projevuje především právě v Českých Budějovicích. Některé ročníky proto otevírají v porovnání s minulými léty nebývale vysoký počet tříd,“ řekla Šímová.

Zdroj: ČTK

Štítky základní škola, Jihočeský kraj, Oskar Nedbal, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do jihočeských základních škol se dnes vydá přibližně 53 tisíc žáků  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.