Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ostatní jim mohou závidět. Na některých školách začaly prázdniny už dnes

Ačkoliv školní rok končí oficiálně až příští týden v úterý, na některých školách už děti dostaly vysvědčení dnes. Důvod? V první řadě plánované rekonstrukce. Výjimkou nebyly ani Budějce.

„Vysvědčení se dnes rozdávalo na pěti školách zřizovaných městem - ZŠ Kubatova, Dukelská, Matice školské, Pohůrecká a L. Kuby,“ vyjmenovala mluvčí města Jitka Welzlová a dodala: „Důvodem ukončení školního roku jsou v mnoha případech plánované opravy, obnovy a rekonstrukce částí školních budov.“

Jedna z největších oprav se uskuteční na Základní škole Pohůrecká, kde vzniknou nové učebny a také nová jídelna. „Celková rekonstrukce samotného provozu školní kuchyně a části jídelny vyjde na 13,8 milionů korun. Změna dispozičního řešení jídelny výrazně zlepší obslužnost strávníků. Do zrekonstruovaných prostor bude umístěno a zapojeno strojní zařízení a veškeré další potřebné vybavení kuchyně,“ zmínil náměstek primátora Martin Maršík.

Nové učebny a kabinety budou vybudovány v pavilonu II. „K zápisu do prvních tříd pro školní rok 2015/2016 se dostavil nečekaný počet zájemců, což je na jedné straně dobrá vizitka naší školy, ale na straně druhé jsme nuceni řešit další nezbytné výukové prostory, a to transformací stávajících školních dílen, které budou přemístěny na jiné místo,“ uvedla ředitelka školy Dana Walterová.

Celkově bude do městských školských zařízení nainvestováno více než 31 milionů korun. Například v ZŠ a ZUŠ Bezdrevské budou opraveny podlahy šaten druhého stupně včetně vybourání a likvidace stávajících drátěných šaten a kovových stěn a souvisejících drobných prací.

V ZŠ Dukelská a ZŠ a MŠ Kubatova budou vyměněna okna. V ZŠ a MŠ L. Kuby dojde k opravě teplovodního kanálu a dokončeno bude zateplení a úprava půdních prostor a střechy.

V ZŠ Máj 1 bude opraven nákladový výtah ve školní kuchyni a v ZŠ Matice školské opravena fasáda na objektu z ulice Matice školské.

Štítky vysvědčení, školy, školní rok, České Budějovice, oprava, kuchyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostatní jim mohou závidět. Na některých školách začaly prázdniny už dnes  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.