Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Studium na VŠTE zahájilo v prvním ročníku 1150 studentů

Studium v prvním ročníku zahájilo na českobudějovické Vysoké škole technické a ekonomické (VŠTE) v novém akademickém roce, který začal v pondělí, 1150 studentů. Je to přibližně stejně jako v minulých letech.

„Potvrzuje se, že mezi veřejnými vysokými školami, kde jsme nejmladší institucí, jsme si už vydobyli pevné místo a prestiž. S tím, že jsme nezaznamenali pokles, můžeme být spokojení,“ říká Lukáš Polanecký, ředitel útvaru pro administraci studia na VŠTE.

Novinkou je magisterský program Podniková ekonomika se specializací Ekonom výroby. Do něj bylo přijato 169 posluchačů v prezenční (denní) a kombinované (dálkové) formě studia. Postupně škola otevře další specializace jako obchod, marketing, finanční management či analytik podnikových procesů. Právě o ně je podle průzkumu trhu práce v Jihočeském kraji zájem.

Vedení VŠTE zároveň usiluje o akreditaci bakalářského programu Řízení lidských zdrojů. Jedním z dalších cílů je zvýšit podíl zahraničních studentů v anglickém programu, posílit smluvní či specifický výzkum a společné projekty s jihočeskými podniky, krajem, městy i školami z Rakouska a Bavorska. 

Naprosto zásadní je ale kvalita programů a vzdělávání. To je trvalá priorita, která z nás dělá náročnou školu. O to víc mě pak zájem o ni těší. Nebojíme se srovnání s trendy v českém i světovém vysokém školství, stejně jako nás zajímají názory zaměstnavatelů na maše absolventy,“ uvedl rektor Marek Vochozka.

Na VŠTE se aktuálně studují tři magisterské obory Podniková ekonomika, Logistické technologie a Konstrukce staveb a pět bakalářských. Těmi jsou Strojírenství, Technologie a řízení dopravy a přepravy, Pozemní stavby, Konstrukce staveb a Ekonomika podniku. Škola přitom svým posluchačům nabízí studijní výjezdy v rámci programu Erasmus vedle zemí EU také do Číny, Jižní Koreje nebo Ruska. V Česku pak mají možnost vybrat si odbornou praxi v tisícovce partnerských firem

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky studium, vysoká škola, VŠTE, semestr, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Evropská unie, Marek Vochozka, Program Erasmus, Rusko, Čína, Jihočeský kraj, Rakousko, Česko, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studium na VŠTE zahájilo v prvním ročníku 1150 studentů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.