Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na VŠTE začalo poslední kolo přijímaček. Šanci mají i ti, co maturují v září

PR článek

Středoškoláci maturující v září mají stále možnost pokračovat ve vysokoškolském studiu technických i ekonomických oborů na VŠTE v Českých Budějovicích, kde začíná poslední kolo přijímacího řízení. Trvá od 16. srpna do 9. září.

„Maturitní vysvědčení je jednou z podmínek přijetí na vysokou školu, ale stačí ho doložit až u zápisu. Na VŠTE to znamená do 9. září podat přihlášku k bakalářskému studiu a u zápisu 16. září pak předložit maturitní vysvědčení,vysvětluje Lukáš Polanecký, ředitel Útvaru pro administraci studia na Vysoké škole technické a ekonomické. Ta je veřejnou institucí a studuje se na ní zdarma.

„Podzimní maturity jsou stejně důležité jako ty jarní. Nová podoba maturitní vyhlášky totiž studentům neukládá povinnost maturovat klasicky na jaře. Stále větší počet jich proto složení zkoušky dospělosti odkládá na podzim a my se jim snažíme maximálně vyjít vstříc,“ dodává.

Až dosud byla letitá praxe, že student maturoval na podzim pouze tehdy, když se nemohl dostavit k maturitě na jaře, například kvůli nemoci, nebo v jarním termínu neuspěl. V současné době to již neplatí. Mnozí proto volí podzimní termín, aby měli víc času na přípravu.

VŠTE vedle technických oborů strojírenství, doprava, logistika a stavebnictví nabízí v bakalářském programu také Ekonomiku podniku s řadou specializací.

Štítky VŠTE, přihláška, studia, vysoká škola, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, studium, České Budějovice

Na VŠTE začalo poslední kolo přijímaček. Šanci mají i ti, co maturují v září  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.