Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Maturanti mohou více poznat budějckou techniku. Škola chystá den otevřených dvěří

Strojírenství, dopravu, stavitelství nebo ekonomiku včetně specializací jako je logistika, cestovní ruch nebo čínské trhy, mohou v pondělí 25. února blíže poznat zájemci o studium při Dnu otevřených dveří Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE).

Jediná jihočeská Technika představí studijní, výzkumné i volnočasové zázemí svého moderního kampusu v Okružní ulici ve třech blocích od 9, 11 a 13 hodin.

„Zájemcům o studium představíme školu se vším všudy - s možnostmi studia v zahraničí či praxí v předních firmách nebo příležitostmi sportovního vyžití v našem hokejovém či fotbalovém týmu. Škola prochází obrovským rozvojem i díky tomu, že je o naše absolventy mezi zaměstnavateli velký zájem,“ říká profesor Marek Vochozka, rektor VŠTE.

V posledních letech stoupá hlavně počet studentů technických oborů jako je doprava, strojírenství, logistika či stavitelství. „Po roce 2006, kdy škola vznikla, dominovaly ekonomické obory. Dnes firmy hledají především techniky. Nové specializace, reagující na poptávku trhu a zaměstnavatelů, přitom zvyšují šance absolventů na uplatnění. Vychováváme je pro praxi, ne pro úřady práce,“ říká František Kotrba, vedoucí úseku vnějších vztahů VŠTE.

Tisková zpráva

Štítky VŠTE, škola, vzdělání, technika, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, studium, České Budějovice, Marek Vochozka, František Kotrba, Úřad práce České republiky

Maturanti mohou více poznat budějckou techniku. Škola chystá den otevřených dvěří  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.