Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Škola, laboratoře i hokej. VŠTE se představí maturantům

Přednášky, diskuse, prohlídky kampusu a laboratoří, setkání s virtuální realitou i třeba s hokejovým brankářem školního týmu Black Dogs. To všechno nabídne v pondělí 26. listopadu Den otevřených dveří Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE).

Zhruba hodinové přednášky o možnostech studia budou hned tři v 9, 11 a ve 13 hodin. Na ně vždy naváže prohlídka kampusu, včetně knihovny, menzy či studijního oddělení a centrálních laboratoří. Nebude to jen akademická debata, ale maturanti uvidí v akci nejmodernější 3D tiskárnu a 3D skener, stejně jako drony, jejichž pilotáž se na škole rovněž učí. Prostřednictvím další techniky poznají, co to je, ocitnout se ve virtuální realitě. A když budou mít chuť, mohou vyzkoušet umění brankáře školního hokejového týmu Black Dogs, hrajícího Evropskou univerzitní hokejovou ligu.

„Chceme maturantům představit školu se vším všudy. Hlavní je samozřejmě studium, věda či výzkum, ale neméně důležitá je i zábava, sport, zahraniční vztahy s možností studijních cest. Pro maturanty, kteří přemýšlejí o vysokoškolském studiu technických a ekonomických oborů, to je ideální možnost, jak poznat prostředí, v němž mohou prožít několik let života,“ říká Vojtěch Stehel, prorektor VŠTE. Ta patří do sítě veřejných vysokých škol a vzdělání tedy poskytuje zdarma.

Už několik let na ní převažují studenti technických oborů jako strojírenství, doprava, logistika a stavitelství nad těmi ekonomickými, na nichž škola v roce 2006 vznikla. Dnes na ní studuje na 4500 posluchačů ve dvou magisterských a šesti bakalářských oborech s řadou specializací, například zaměřených na cestovní ruch či čínské trhy.

První kolo přijímacího řízení pro akademický rok 2019/20 trvá od listopadu do 30. dubna 2019 a lze v něm podávat přihlášky na všechny obory.

Štítky VŠTE, Den otevřených dveří, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, hokej, laboratoř, Madeta Motor České Budějovice, studium, Evropská univerzitní hokejová liga, Vojtěch Stehel

Škola, laboratoře i hokej. VŠTE se představí maturantům  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.