Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Děti se v budějcké školce učí odpočívat

Výraz „umění odpočívat“ nabírá v současné uspěchané době na stále větším významu. Ukazuje se totiž, že lidé odpočívat neumí. Únava a přetížení způsobuje stres, a ten pak často i velmi závažné zdravotní problémy. Zrychlený životní styl dospělých se pak přenáší z rodičů i na děti. V budějcké Mateřské škole Větrná se proto již zcela cíleně děti odpočívat učí.

„Vládne nám přemíra stimulů, nepřetržitý tok informací a neustálý pocit nestíhání. Na správný odpočinek, který je důležitý pro správný vývoj dětí i obranyschopnosti organizmu, nezbývá čas. Neumíme vypnout a vnitřní rovnováha nemá možnost se obnovit. Vidíme to i na dětech, které k nám přicházejí přepodnětované a neschopné odpočívat,“ uvedla ředitelka Mateřské školy Větrná Kamila Finková.

Jak ovšem děti přesycené podněty po dopolední aktivní výuce zklidnit? Pomohla znalost nových technologií a novinek ve zdělávání. Jako součást naplňování programu Škol podporujících zdraví pořídila MŠ Větrná nový snap projektor, který vznikl jako pomůcka pro osoby se speciálními potřebami a je využíván při Snoezelen therapy pro rozvoj smyslového vnímání, k relaxaci a odpočinku.

„Promítáním dokážeme navodit uklidňující atmosféru a vytvořit prostředí džungle, vesmíru nebo hlubin moře. Dáváme jim tak možnost uvolnit se a nerušeně se ponořit do svých představ a fantazii. Obraz promítaný na stěnu či strop podbarvujeme zvukem. Nově jsme přidali také aromaterapii, která příznivě ovlivňuje zdraví dětí a je účinnou prevencí mnoha onemocnění“ konstatovala Finková.

Tisková zpráva

Štítky Větrná, školka, děti, odpočinek, mateřská škola

Děti se v budějcké školce učí odpočívat  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.