Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeská univerzita udělila další čestný doktorát

Budějcká Jihočeská univerzita na slavnostním zasedání Vědecké rady 31. října ocenila mezinárodně uznávanou vědkyni Janu Pickovou čestným doktorátem.

Profesorka Jana Picková působila mimo jiné i na Švédské univerzitě zemědělských věd v Upsalle, kde vybudovala samostatnou laboratoř. Od roku 2008 je zde profesorkou a vedoucí laboratoře „Masa a ryb“, kde se zabývá výzkumem výživy ryb a toxikologií. V tomto oboru úspěšně rozvíjí spolupráci mezi univerzitou v Upsalle a Jihočeskou univerzitou. Díky Janě Pickové se na Fakultě rybářství a ochrany vod nastartoval v roce 2010 nový vědecký směr „Výživa ryb a kvalita masa“. Spolu s dalšími vědci získala patent na speciální rybí krmivo.

Jihočeská univerzita udělila více než 30 čestných doktorátů významným domácím a zahraničním osobnostem, které se významně zasloužily o rozvoj vědy, kultury anebo jinak o prospěch lidstva. Ocenění v minulosti získali například špičkoví odborníci v oboru biologie, ekologie, literatury, historie, teologie či filosofie.

Autoři | Foto jcu.cz

Štítky Jihočeská univerzita, doktorka, vědci, oceněni, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, ryby, Švédská univerzita zemědělských věd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská univerzita udělila další čestný doktorát  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.