Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední odborné učiliště v Lišově se o své studenty stará. Chystají dny otevřených dveří

PR článek

Střední odborné učiliště v Lišově poskytuje střední odborné vzdělání s výučním listem. Žáci všech oborů mají zdarma nárok na pracovní oděv, obuv a ochranné prostředky, žáci oborů „E“ mají zdarma zapůjčeny učebnice.

Výuka oboru Truhlář je prováděna na zakázkové výrobě nábytku v moderně vybavených dílnách odborného výcviku v Lišově. Jako jediné SOU v Jihočeském kraji nabízí výuku v oboru Čalouník. Žáci se podílejí nejen na zakázkové výrobě čalouněného nábytku, ale i na jeho renovaci. Na všechny tyto obory navazuje nástavbové studium zakončené maturitní zkouškou.

Následující obory jsou méně náročné a jsou vhodné pro žáky, kteří nezvládají učivo na základní škole nebo pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Je zde kladen velký důraz na odborný výcvik, který je pro tyto žáky prioritou. Cizí jazyk se vyučuje jako nepovinný. Škola zapůjčí žákům zdarma učebnice a studijní texty.

Součástí školy je ubytovací zařízení a stravovací pavilon

Žáci jsou ubytováni v buňkách, ve kterých jsou dva třílůžkové pokoje a sociální zařízení. Mají k dispozici kuchyňky na přípravu teplých nápojů, klubovny s počítači a s herními konzolemi XBox, žáci mají možnost Wi-Fi připojení na pokojích s televizními přijímači, DVD přehrávačem a videem.

Ke sportovní činnosti se využívá sportovní areál, tenisová a víceúčelová hřiště, tělocvična a posilovny. Zájmová činnost je rozvíjena v zájmových kroužcích podle zájmu žáků. Využívá se i blízkost Českých Budějovic k návštěvě různých kulturních i sportovních akcí.

Lišov má velmi dobré autobusové spojení směrem z Budějc, z Jindřichova Hradce přes Třeboň. Rozvrh hodin je přizpůsoben jízdním řádům.

Pokud se chcete o škole dozvědět více, navštivte dny otevřených dveří v pátek 9. listopadu, v sobotu 15. prosince, nebo v pátek 25. ledna a v sobotu 26. ledna.

Štítky Střední odborné učiliště Lišov, dny otevřených dvěří, škola, studenti, Lišov, Jihočeský kraj, České Budějovice

Střední odborné učiliště v Lišově se o své studenty stará. Chystají dny otevřených dveří  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.